Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, centru regional de dezvoltare a afacerilor. Cum va arata 2025

de Florin Amariei 18 Feb. 2020 2983
4.46 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania va deveni intr-un timp relativ scurt un centru regional de dezvoltare a afacerilor, conform unui raport prezentat de o firma de consultanta. Anul 2025 va marca schimbari importante pentru economia tarii noastre si mediul antreprenorial.

Investitiile in start-up-uri de AI din ultimul trimestru al anului trecut plaseaza Romania pe o pozitie fruntasa in Europa de Est, inaintea Cehiei, Sloveniei si Slovaciei. AI va influenta puternic piata muncii, la nivelul tuturor joburilor, considera Kurt Weber, directorul general al Horváth & Partners Romania.
 
”Investitiile anuale se vor dubla in 2025, la 50 milioane euro. Pe piata muncii, impactul va fi semnificativ la nivelul tuturor locurilor de munca. Vor disparea unele joburi, dar vor aparea si altele noi”, a spus Weber.
 
Constantin Pelehra, Managing Consultant al Horváth & Partners Romania, atra atentia asupra sectorului de logistica si transporturi, in ceea ce priveste disparitia unor joburi.
 
”In logistica si transporturi este posibil sa fie eliminate un numar substantial de joburi. In Romania, acesta un sector important. Este greu de facut o estimare la nivelul pietei muncii in ansamblu, vor aparea si multe joburi noi, odata cu dezvoltarea de noi tehnologii”, a spus Pelehra.
 
Potrivit estimarilor companiei, intre 40% si 50% dintre locurile de munca existente ar putea fi inlocuite de solutii de automatizare, pana in 2030. Printre cele mai afectate domenii ar putea fi contabilitatea, marketing, relatii cu publicul.
 
In Romania, investitiile Serie A, in valoare de 20 milioane euro in start-up-urile Typing DNA si FintechOS, au accelerat acest sector. Cresterile la nivelul PIB-ului, generate de AI si Machine Learning la nivelul Europei, vor fi de ordinul a 1,5-2 trilioane euro in urmatorii 10 ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romaniaafacerihorvath2025 romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]