Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii cumpara din ce in ce mai multe vaccinuri antigripale

de Florin Amariei 25 Nov. 2020 1892
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua analiza a Consiliului Concurentei releva ca romanii cumpara din ce in ce mai multe vaccinuri antigripale.

In perioada august - octombrie 2020, s-au comercializat aproximativ 1,1 milioane doze de vaccin gripal, din care 75% au fost distribuite prin Programul National de Sanatate, diferenta fiind vanduta pe piata libera, prin farmacii. Comparativ, in aceeasi perioada a anului trecut, s-au vandut 736.560 doze de vaccinuri gripale, procentul distribuit prin Programul National de Sanatate fiind tot de 75%.
 
In Romania, sunt autorizate pentru a fi puse pe piata trei vaccinuri gripale: Vaxigrip si Influvac, disponibile sub forma de seringa preumpluta, si Fluenz, sub forma de spray sau aplicator nazal.
 
Desi toate cele trei vaccinuri vizeaza aceleasi tulpini de virus, Vaxigrip si Influvac au o Denumire Comerciala Internationala (DCI) comuna - vaccin gripal inactivat, iar Fluenz are o DCI distincta, respectiv vaccin gripal viu atenuat.
 
Vaccinurile gripale sunt incluse in Programul National de Vaccinare si se distribuie prin intermediul medicilor de familie pentru a fi vaccinate gratuit persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati, personalul medical si gravidele, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Astfel, Ministerul Sanatatii a incheiat, anul trecut, un Acord cadru de achizitionare de vaccin gripal inactivat (Vaxigrip/Influvac) pentru o perioada de 4 ani.
 
Conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, pentru sezonul 2020-2021, s-au achizitionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dubla fata de anul trecut, din care 330 000 doze s-au distribuit in luna septembrie si 500.000 in octombrie. Ministerul Sanatatii a mai anuntat ca 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge, in perioada urmatoare, la directiile de sanatate publica si mai apoi in cabinetele medicilor de familie, ultima transa urmand sa fie livrata la inceputul lunii decembrie.
 
Persoanele care nu beneficiaza de vaccinare gratuita pot achizitiona din farmacii fie vaccin gripal inactivat, fie vaccin viu atenuat.
 
Astfel, in anul 2020, au fost comercializate prin farmacii cu 33,11% mai multe vaccinuri inactivate fata de anul precedent, respectiv 193.231 in anul 2020 fata de 145.162 in anul 2019. De asemenea, in anul 2020, au fost achizitionate cu peste 1.600% mai multe vaccinuri gripale vii atenuate, prin raportare la anul 2019, respectiv de la 1.668 vaccinuri in 2019 la aproximativ 30.000 vaccinuri in 2020.
 
Preturile vaccinurilor gripale comercializate prin farmacii s-au mentinut la acelasi nivel fata de anul trecut. Astfel, preturile maxime reglementate (conform CANAMED[1]) sunt intre 51 si 60 lei pentru o doza de vaccin gripal inactivat si 130 lei pentru un pulverizator sau 1.060 lei pentru 10 aplicatoare de vaccin gripal viu atenuat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: vaccin antigripalromanicumpara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Economia Romaniei a urcat

de Bianca Tila
07 Dec 2023
In primele noua luni ale anului curent, economia tarii noastre a urcat cu 1,4% pe serie bruta si cu 2,2% pe serie ajustata sezonier, fata de perioada...

Romanii pot accesa o noua transa a Programului Tezaur. Dobanzile vor fi de pana la 7,20% pe an

de Bianca Tila
23 Aug 2023
Romanii pot accesa o noua transa de titluri Tezaur, incepand de astazi, cu maturitati de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6,30% si 7,20%, potrivit...

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]