Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sanatos, eficient si ieftin - casele din baloti de paie
Acum un secol, casele din baloti de paie au aparut in tarile in care se cultiva intens graul si unde materialele de constructie precum piatra, lemn si caramida depaseau bugetul unor simpli fermieri.
Astazi, in Romania, poate fi o afacere de succes si o realizare in cresterea standardelor de viata cu peste 50%. In Germania se construiesc chiar si blocuri de 4 etaje cu aceasta tehnica.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
La noi, momentan, astfel de constructii se regasesc doar in mediul rural, insa, ele merita sa prinda teren si in mediul urban.
Pana la urma, se dovedeste treptat ca reintoarcerea la traditiile romanesti de costructie si, practice, reintoarcerea la natura, poate reprezenta atat petru tine, cat si pentru beneficiar, o multitudine de avantaje, dar si cateva minusuri.
Iata care ar fi ele:
Avantaje
1. Izolare termica si acustica foarte buna – iarna este cald, iar vara este racoare;
2. Folosirea materiale biodegradabile – o casa din baloti de paie este ecologica, protejeaza mediul inconjurator si reda echilibrul necesar pentru o stare de bine;
3. Eficienta energetica – costurile cu electricitatea se reduc chiar si 75%; mai ales daca folosesti si panouri solare;
4. Tencuiala din var sau pamant reduce riscul de condens;
5. Rezistenta la foc, cutremure si insecte – datorita elasticitatii balotilor de paie, o astfel de casa resoarbe miscarile tectonice; in plus, daca incerci sa dai foc unui balot de paie, vei vedea ca el nu arde, deci este si o alegere buna care reduce mult riscul de incendiu;
6. Costuri reduse – pentru o vila, cu materialele incluse, se ajunge la costuri de 20.000 euro, adica 20% din pretul unei case din beton;
7. Executie rapida – intre doua si cinci saptamani, o casa modesta de 75 mp, cu doua dormitoare, bucatarie si baie, poate fi ridicata fara probleme.
Dezavantaje
1. Umezeala – pentru a evita umezeala ai nevoie de o hidroizolare a casei, mai ales daca se face pe placa de beton. Apoi streasina trebuie sa fie mai larga decat la casele obisnuite, astfel ca daca ploua pe un perete sa aiba timp sa se usuce. Acoperisul trebuie sa fie strasnic facut, ferestrele gandite sa nu produca condens, iar scurgerile din bucatarie si baie sa fie eficiente.
2. Grosimea zidurilor – zidurile unei astfel de case vor fi mai groase decat de obicei, iar asta presupune atat costuri in plus, dar si o reducere a suprafetei utile. Daca terenul pe care construiesti este generos, acest dezavantaj este ca si inexistent.
3. Lipsa de curaj a constructorilor – abia acum incep sa apara si la noi constructori care folosesc aceste tehnici. Tocmai de aceea, daca te incumeti, poti face treaba buna.
Articole conexe
Tobescu: Activitatile economice bazate pe resursa de lemn contribuie cu 4,5% la PIB-ul Romaniei
de Bianca TilaIdei de afaceri inedite in Romania: rame din lemn pentru ochelari si cadre pentru biciclete
de Nita AlinaOportunitati banoase de afaceri - Restaurator de case
de Marinache Horia CristianO afacere pe doar 15 mp - magazin 'Marul de lemn'
de Dragos CraciunAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit