Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schisandra. Principalele tendinte pe piata din Romania

de Idei de afaceri 19 Apr. 2024 513
Schisandra. Principalele tendinte pe piata din Romania
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plantele medicinale si aromatice reprezinta un segment mic din activitatea agricola a acestei tari, exista extrem de putine date agregate la nivel national, dar, mai ales, local despre acest domeniu.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din super-planta medicinala cu ajutorul ghidului complet "Cultura plantei cu 5 arome"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Marii producatori si prelucratori s-au faramitat dupa privatizare. Nu a existat o politica de stat pentru trecerea eficienta a acestor companii in proprietate privata.
 
Terenurile au fost retrocedate proprietarilor, iar echipamentele nu au fost modernizate.
 
S-a prabusit reteaua de producatori/ furnizori rurali care alimentau firmele de stat si institutele de cercetari din domeniu. Micii fermieri nu au fost stimulati sa isi continue activitatea si, in prezent, a disparut baza de productie care a asigurat o buna parte din export.
 
In mare masura, a fost pierduta baza genetica a institutelor nationale de profil. Procesul de privatizare a distrus decenii de cercetare prin care diferinte plante medicinale si aromatice au fost imbunatatite pentru adaptarea la conditiile de mediu si pentru cresterea productiei.
 
Lipsa de investitii in productia si prelucrarea de plate medicinale si aromatice a facut care o parte din specialisti sa migreze spre alte domenii de activitate. Din fericire, multi cercetatori, ingineri, tehnicieni au fost recuperati de firmele private care au aparut pe piata. Se resimte necesitatea de formare a unei noi generatii de experti in domeniu atat in productie (cultivare si prelucrare), cat si in cercetarea stiintifica.
 
Au aparut mai multi producatori particulari locali care au pornit de la zero. Unii dintre acestia nici nu au provenit din domeniu, ci au fost atrasi de posibilitatea obinerii de venituri avantajoase.
 
Companiile care s-au impus pe piata au integrat activitatea proprie de cultivare si recoltare a plantelor medicinale si aromatice cu activitatea industriala de prelucrare si cu activitatea comerciala. Acest proces de integrare pe verticala conduce la reducerea costurilor de productie si la asigurarea competitivitatii pe pietele nationale si internationale.
 
Unii producatori de suplimenti alimentari sunt dispusi sa achizitioneze materie prima in care agentul activ are o pondere scazuta datorita pretului extrem de convenabil. Principalii furnizori de plante medicinale si aromatice sub standardele europene sunt China si Egipt.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din super-planta medicinala cu ajutorul ghidului complet "Cultura plantei cu 5 arome"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Fermierii se afla intr-o pozitie dezavantajoasa fata de producatorii de suplimenti alimentari si medicamente deoarece: contractele se incheie doar pentru un singur an (deci, nu isi pot planifica dezvoltarea afacerii), nu pot concura cu preturile de dumping din China si Egipt. In plus, daca nu vand produsele la preturile oferite de marii achizitori, raman cu marfa in propria curte.
 
Noile reglementari europene care presupun asigurarea trasabilitatii materiei prime si a ingredientelor din suplimentii alimentari reprezinta o oportunitate pentru producatorii locali interesati sa colaboreze cu institute de cercetari si cu firme inovatoare din domeniu.
 
Piata globala este impartita intre trei mari centre de colectare, prelucrare si comercializare a plantelor medicinale: Germania (pentru Europa), SUA (pentru America de Nord si America de Sud), Hong Kong (pentru Asia si Africa). Ca atare, fermierii care doresc sa exporte plante medicinale si aromatice si derivate trebuie sa acceseze una dintre aceste piete.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: schisandraschisandra romaniaterenuripiata de desfacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]