Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul unei culturi de capsuni exceptionale: Polenizarea libera

de Ilinca Dobrescu 10 Mar. 2014 5096
4.5 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crescatorii de capsuni cu experienta solida in domeniu stiu un lucru de valoare inestimabila pentru o cultura exceptionala de capsuni este libera polenizare. Nu o spunem noi, ci sunt informatiile relevate de un studiu realizat de cercetatorii germani si publicat recent de Departamentul de Mediu al Comisiei Europene.

Astfel, conform studiului, s-a demonstrat ca polenizarea libera a capsunilor creste in mod semnificativ cantitatea si calitatea recoltelor, noteaza Recolta.eu.

Astfel, studiul arata ca 75% dintre culturile vegetale sunt dependente in mod total sau partial de procesul de polenizare. Un experiment realizat in Gottingen, Germania, arata importanta polenizarii in dezvoltarea culturii. Experimentul a luat in considerare noua soiuri diferite de capsuni.

Experimentul a inclus diverse tehnici de polenizare. Primul set de capsuni a fost acoperit cu saci, permitandu-se doar polenizare individuala. Al doilea set a fost acoperit cu tifon, efectuandu-se polenizare doar prin vant. Al treilea set de capsuni a fost lasat neacoperit pentru a se efectua o polenizare libera.

In urma experimentului s-a demonstrat in mod clar faptul ca polenizarea schimba in mod drastic calitatea productiei de capsuni si viteza cu care aceasta poate fi adusa pe piata fara nicio problema.

Autorii studiului au estimat ca, in total, culturile de capsuni care pot fi polenizate in mod liber aduc un castig DUBLU fata de culturile care nu au acces la polenizare, mai informeaza Recolta.eu.


sursa foto: ww.freegreatpicture.com




Tags: polenizare la capsuniafaceri cu capsuniafaceri agricole capsuniculturi de capsunipolenizare in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]