Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru o buna ingrijire a strutilor

de Victor Oancea 13 Iun. 2011 8121
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermele de crestere a strutilor prezinta multiple avantaje. Produsele obtinute se comercializeaza la preturi ridicate iar pe piata nu se asigura cererea completa. O afacere prospera in acest domeniu isi are fundatia in grija pe care o acordati acestor pasari si atentia pe care o dati sfaturilor venite din partea crescatorilor cu autoritate in aceasta industrie.

Haideti sa vedem cateva puncte importante de care trebuie sa tineti cont in ingrijirea strutilor:

1.    Strutii sunt pasari mari care pot ajunge la o inaltime impresionanta de 2.5 m si la o greutate de 170 kg. Alearga cu o viteza de 60-70 km/h si au nevoie de spatiu pentru aceasta activitate. Asigurati un minim de 2 hectare pentru o pereche de struti. Faptul ca nu au loc suficient pentru a le mentine activitatea fizica poate determina probleme de sanatate pentru aceste pasari.

2.    Strutii au nevoie de multa apa. Aveti grija sa le puneti la dispozitie cantitati considerabile de apa proaspata si sa o schimbati des.

3.    Nou-nascutii au nevoie de hrana bogata in proteine si lumina in permanenta. Cea mai buna modalitate de a le oferi o ingrijire optima este folosirea becurilor infrarosii. Acestea asigura ambele nevoi. Rata mortalitatii este ingrijoratoare in randul nou-nascutilor si se pastreaza ridicata pana la varsta de 1 an. Pentru inceput, imediat ce au eclozat, acestia trebuie tinuti in eclozator, la o temperatura termica potrivita si constanta. Dupa o perioada de 1 saptamana pot fi mutati in incaperi termostate si la 1 luna pot fi scosi afara.

4.    Cea mai obisnuita cauza a mortalitatii puilor este blocajul intenstinal. Asigurati-va ca le puneti la dispozitie o cantitate optima de hrana si cercetati terenul in care sunt adapostiti, de obiecte care pot fi inghitite.

5.    In primele zile de la nastere, puii trebuie hraniti cu mancare marunta, si de la varsta de 1 luna pot primi hrana sub forma de cocoloase mici.

6.    Strutii au nevoie de suplimente de calciu in hrana zilnica.

7.    O buna recomandare din partea crescatorilor avizati este sa le adaugati in mancare si vitamine special concepute pentru ei, electroliti pentru hidratare optima si probiotice pentru cresterea rezistentei imunitatii.

8.    Hrana strutilor trebuie sa includa lucerna, morcovi furajeri, bostanoase, sfecla de zahar, porumb, orz, grau.


Tags: cresterea strutiloringrijirea strutilor

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]