Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu important pentru afacerile online. Cum aleg romanii sa cumpere

de Florin Amariei 20 Feb. 2020 2892
4.25 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu important pentru afacerile online tocmai a fost publicat. Acesta ofera date extrem de importante cu privire la modul in care romanii aleg sa cumpere de pe Internet.

Datele arata ca 83% dintre romanii care fac cumparaturi pe internet posteaza feedback pe Facebook, Instagram sau YouTube despre ceea au cumparat. 
 
In medie, un roman achizitioneaza aproximativ 35 de produse intr-un an, iar cel mai des comanda cu smartphone-ul produse fashion (37%), beauty (35%) si electronice (33%).
 
Studiul privind comportamentul cumparatorilor online mai arata ca 77% dintre romanii prefera sa plateasca cash, la livrare, in timp ce 33% dintre ei folosesc plata cu cardul, procent care, de altfel, creste de la an la an.
 
Potrivit studiului, romanii sunt campioni europeni atunci cand vine vorba de influenta Social Media asupra deciziei de a face cumparaturi online, iar cea mai mare pondere o are Facebook (93%, media europeana fiind 85%), urmata de YouTube (78%, media europeana e 72%), Instagram (41%, la o medie europeana de 51%), LinkedIn (20%, media europeana 17%) si Pinterest (19% - media europeana fiind 20%).
 
Dupa achizitie, 83% dintre cumparatorii online romani publica comentarii pe Social Media (media europeana fiind de 78%). Romanii fac recomandari prietenilor, colegilor, rudelor (62%, fata de 44% media europeana) si comenteaza sau dau review-uri pe site-ul magazinului online si pe paginile proprii de Facebook sau Instagram (44%, fata de 49% cat este media europeana).
 
Datele mai arata ca reclamele online au un impact foarte mare asupra 82% dintre e-shopperii din Romania. In topul eficientei reclamelor se afla cele din Social Media (44% fata de 28% media europeana), din online - bannere (37%, media europeana fiind 25%), respectiv reclamele traditionale (TV, presa, outdoor) - 30% fata de 18% media europeana.
 
Aproape patru romani din cinci (78%) folosesc un smartphone atunci cand fac cumparaturi online (cu mult peste media europeana, care este de 64%), iar 90% prefera livrarea acasa (fata de 86% media europeana), 27% la oficiul postal (varianta preferata de doar 17% din europeni), 22% la birou (13% media europeana), in vreme ce 12% prefera sa foloseasca livrarea la automate (varianta preferata de doar 4% dintre europeni).
 

Ai un Magazin Online si vrei sa atragi mai multi clienti?

Vrei sa duci site-ul tau pe primele pozitii in Google dupa cuvintele cheie potrivite afacerii tale?

Vrei sa inveti cum se face Copywriting pentru maximizarea vanzarilor?

Vrei sa cresti Rata de conversie si Rata de achitare cat mai mult?

Vrei sa afli despre Mesajele post comanda sau Tehnici de promovare?

 

Daca raspunsurile tale sunt DA, atunci da click AICI pentru 3 ore de Sfaturi, Exemple, Solutii si Modele – cu aplicare practica imediata – care iti ofera toate raspunsurile necesare!

 
studiu afaceri online


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuafaceri onlineromanicumparaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Economia Romaniei a urcat

de Bianca Tila
07 Dec 2023
In primele noua luni ale anului curent, economia tarii noastre a urcat cu 1,4% pe serie bruta si cu 2,2% pe serie ajustata sezonier, fata de perioada...

Romanii pot accesa o noua transa a Programului Tezaur. Dobanzile vor fi de pana la 7,20% pe an

de Bianca Tila
23 Aug 2023
Romanii pot accesa o noua transa de titluri Tezaur, incepand de astazi, cu maturitati de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6,30% si 7,20%, potrivit...

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]