Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te bate gandul unei afaceri in agricultura? Acum e momentul! Alege sa cultivi rapita!

de Adela Simonescu 28 Mai. 2013 4887
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inainte, rapita era cautata cu ochii mari cat cepele, prin randurile de soia. Culegeam rapita din radacina! Si asta pentru ca o consideram nimic altceva decat o buruiana. Astazi, situatia sta diferit! Rapita este valorificata de numeroase persoane si chiar a fost catalogata ca fiiind cea mai rentabila afacere a momentului!

Iata cateva date culese de specialisti:

"Lucrari manuale - Deservite de utilaje - 4 ore x 8 lei = 32 lei; Cheltuieli directe = 1706 lei
Cheltuieli de exploatare (10%) = 170 lei; TOTAL CHELTUIELI = 1876 lei
Venit 2500kg/ha x 1,4 lei/kg=3.500 lei; Profit brut: 1624 lei/ha, adica 46%
Sursa studiului: www.madr.ro"

Nu neglijam aceste date si cautam mai multe avantaje inainte sa incepem investitiile. Iata cateva motive care v-ar putea determina sa incepeti afacerea cu rapita :

1. Rapita este prima planta care se recolteaza primavara si acest avantaj este demn de luat in considerare.
Vanzarea ei in acest moment al anului iti aduce in buzunar banii de care ai nevoie pentru infiintarea urmatoarelor culturi.

2. Biodieselul rezultat din semintele de rapita constituie unul dintre carburantii cei mai cautati, fapt care determina usurinta valorificarii recoltelor. Mai mult, transformarea semintelor de rapita in ulei, conduce la dublarea profitului/ha.

Uleiul de rapita poate fi valorificat in diverse moduri, cu diverse intrebuintari. Din uleiul de rapita se realizeaza remedii naturiste foarte cautate si la preturi extrem de avantajoase pentru producatori.

In mare, uleiul de rapita previne depresia si chiar maladia Alzheimer, are efect antiinflamator, rol esential in buna functionare a creierului, rol antioxidant, relaxant, energizant si nu numai!

3. Rapita stocata in mod inteligent se poate vinde la pretul maxim al pietei. Sfaturi si strategii gasiti in lucrarea "Cultivarea rapitei - afacerea agricola a momentului"!

4. Piata de desfacere reprezinta o chestiune extrem de interesanta cand discutam despre rapita. De multe ori, in cazul multor tipuri de culturi, cand discutam despre piata de desfacere, apar probleme. Nu avem cui sa vindem productia sau o vindem la preturi foarte mici. Nu la fel se intampla si in cazul rapitei. Culturile de rapita sunt valorificate rapid si la preturi avantajoase!

Mai multe detalii despre rapita, modul de cultivare, cum valorificati aceasta cultura, care sunt riscurile acestei afaceri, ce legislatie trebuie sa respectati, ce profituri puteti obtine si nu numai, gasiti in cadrul lucrarii "Cultivarea rapitei - afacerea agricola a momentului">>>


Tags: afaceri cu rapitacultivarea rapiteiafaceri rapitaafacere cu rapitacultiva rapita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]