Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul investitiilor din Romania 2022

de Bianca Tila 06 Iul. 2022 944
Topul investitiilor din Romania 2022
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele sase luni ale acestui an, investitiile imobiliare au depasit 566 milioane de euro. Comparativ cu anul precedent, aceasta suma este de peste doua ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2021.

In primele trei luni ale acestui an au fost investiti 476,9 milioane de euro din volumul total de pe piata de imobiliare din Romania, potrivit unui studiu realizat de compania Foretim Trusted Advisors, memebra a Aliantei BNP Paribas Real Estate.
 
In primele doua trimestre ale anului trecut s-au tranzactionat un total de active imobiliare de 194 milioane de euro.
 
In acest an, sectorul de retail a atras cele mai multe investitii, cu un total de 249,7 milioane de euro. In acest top de investitii se numara centrul comercial Cora din Cluj-Napoca, si intregul portofoliu Value Center, care include parcurile de retail DN 1 Value Center, de langa Bucuresti, dar si Dambovita Mall din Targoviste si alte spatii comerciale din Zalau, Ploiesti, Sfantu Gheorghe si Barlad.
 
In topul domeniilor in care s-a investit, locul doi este reprezentat de segmentul birouri. In aceasta zona s-au realizat tranzactii totale de 220,3 milioane de euro.
 
"Investitorii actuali sunt in cea mai mare parte companii specializate, precum S Immo, Hagag, Indotek, MAS RE, Arcona Property Fund. 6
 
9% din valoarea totala investita in Real Estate in aceasta perioada a venit de la companii tip REIT (Real Estate Investment Trust), companii de profil care detin, opereaza sau finanteaza active imobiliare care produc venituri. 
 
Cea mai mare suma platita pentru un singur activ imobiliar din Romania in 2022 s-a dat pentru proiectul de birouri Expo Business Park, din Bucuresti. Exista insa premise ca aceasta suma sa fie depasita pana la finalul anului, intr-o tranzactie care ar viza tot un proiect nou de birouri", a declarat Nicolae Ciobanu, Managing Partner - Head of Advisory Fortim Trusted Advisors.
 
Expo Business Park, One Victoriei Center, Baneasa Business Center si Record Park Offices se numara printre cladirile de birouri tranzactionate in acest an.
 
Locul trei ca valoare a investitiilor este ocupat de domeniul industrial, ce a acumulat un total de 54,5 milioane de euro, in doua tranzactii. Domeniul hotelier se afla in crestere, avand in vedere pauza avuta din cauza restrictiilor. Astfel, ocupa locul patru cu 38,9 milioane de euro, acumulandu-se cinci mari tranzactii in ultimele trei luni.
 
In trimestrul doi din 2022 s-au dat in folosinta doua cladiri de birouri moderne in Bucuresti, AFI Tech Phase 2, cu o suprafata totala de 25.000 mp, si Arghezi 21, cu o suprafata de 5.700 mp. La inceputul lunii iulie stocul modern de spatii de birouri se ridica la o suprafata totala de 4.077.955 mp, privind monitorizarii Fortim Trusted Advisors.
 
Se estimeaza ca pana la finalul anului se va mai livra doar o cladire de birouri, One Cotroceni Phase 2, cu o suprafata totala de 28.841 mp.
 
O schimbare in pipeline o aduce anuntarea fazei a doua a proiectului Timpuri Noi Square, cu o suprafata de 50.000 mp. Livrarea este estimata pentru anul 2025 si va aduce o schimbare majora asupra stocului de spatii noi.
 
"Fortim Trusted Advisors, membra a Aliantei BNP Paribas Real Estate in Romania, este o companie de consultanta imobiliara fondata in anul 2002 si din decembrie 2020 este controlata de Costin Nistor, Bogdan Cange si Nicolae Ciobanu.
 
Compania ofera servicii de consultanta imobiliara pe segmentul de birouri, retail, industrial & logistica, evaluari, capital markets, research, dar si servicii de Property Management si Project Management.
 
Pe zona de Property Management compania are in administrare peste 115.000 mp de spatii de birouri, retail si spatii industriale", scrie Agerpres.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: investitii romaniainvestitii imobiliare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]