Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traditia ca afacere - tesaturi lucrate manual pentru care strainii si romanii platesc mii de euro

de Idei de afaceri 31 Mar. 2015 4808
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne intoarcem la traditional si natural: tesaturile realizate in razboiul bunicii sunt din nou la moda.

Strainii si romanii investesc mii de euro pentru a-si decora locuintele cu tesaturi lucrate manual. Fenomenul designului interior cu elemente traditionale a inceput sa prinda contur si in Romania. Tesaturile traditionale au insa un pret pe masura, un covor ajunge sa coste pana la 1000 de euro.

Genoveva Hossu, designer: "Un interior bine structurat folosind aceste elemente traditionale este important sa pastreze autenticitatea lucrarilor din trecut".

Un intreprinzator in domeniu este doamna Elena, din Alba, care a invatat tainele tesutului la razboi de la mama ei. Acum are trei razboaie unde tese sute de metri de panza si covoare extrem de apreciate peste hotare. Modelele alese sunt si ele vechi. Un covor de 2 m ajunge sa coste si 1000 de euro.

De asemenea, La Bucerdea Vinoasa, doamna Ileana realizeaza obiecte de artizanat extrem de apreciate de straini. Tehnica folosita de mesterii populari este aceeasi ca acum zeci de ani. Se pune urzeala din fir de bumbac, se inavadeste si apoi se tese.

Ileana Mohora, mester popular: "Strainii sunt interesati de majoritatea produselor, dar cel mai mult sa le aminteasca de bunici, avem aici un pres cu urzala de bumbac cu bateala de lana cu canepa."

Ne mandrim ca faima covoarelor viu colorate din Maramures a ajuns pe toate continentele.
Sursa: www.incont.ro

Sprijin pentru mestesugari si artizani

Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului isi propune sa stimuleze dezvoltarea micii industrii din Romania si, in general, sa protejeze meseriile care presupun un numar mare de operatii executate manual in practicarea lor si relansarea serviciilor si a produselor realizate. Programul urmareste, prin organizarea a opt Targuri Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2015 si organizarea a 48 de Piete traditionale, sustinerea micilor mestesugari in promovarea produselor proprii si conservarea si stimularea promovarii mai largi a traditiilor autohtone.

Tipurile de ajutor financiar
a). Se asigura participarea gratuita la targ si pietele traditionale pentru beneficiarii selectati.
b. Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora (daca este cazul), cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului, etc. doar pentru participarea la Targ si piete traditionale. Se acorda finantare pentru transportul produselor, in cazul in care acestea necesita un transport separat si nu pot fi transportate in acelasi mijloc de transport cu beneficiarul. 



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafaceretesaturiobiecte traditionalecovoare tesuteartizanatmestesugari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]