Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma o fotografie intr-o decoratiune

de Idei de afaceri 03 Nov. 2022 653
Transforma o fotografie intr-o decoratiune
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foto-sculpturile sunt simple fotografii decupate dupa conturul personajului principal, lipite pe o placa de plastic de exact aceeasi forma si fixate apoi pe un suport care le mentine in pozitie verticala (sau usor inclinata).

Fotografiile se transforma astfel intr-un fel de bibelouri cu aspect de trofee, tocmai bune sa decoreze un birou, o noptiera sau o vitrina. Atractivitatea lor este evidenta, cu atat mai mult cu cat imaginile care sufera aceasta transformare nu sunt unele banale, ci unele deosebit de reusite, selectate cu grija din albumul familiei de catre cei care au comandat fotosculpturile.

Aceste produse satisfac din plin dorinta fiecaruia de a avea un obiect personalizat si cat mai deosebit, ca urmare, ele stau la baza unei afaceri de succes.
 

Cum se realizeaza o foto-sculptura?

 
Ca sa va puteti apuca de realizarea foto-sculpturilor, aveti nevoie de un spatiu bine iluminat si aerisit, cu o suprafata de doar cativa metri patrati. In acest spatiu veti monta un banc de lucru prevazut cu un ferastrau cu fir (echipamentul de baza al afacerii) si tot aici veti depozita materialele necesare (placi de plexiglas, adezivi, diverse instrumente).
 
Prima operatie consta in decuparea din fotografia de carton adusa de client a personajului care va constitui subiectul foto-sculpturii. Decuparea se va face cu o foarfeca obisnuita, la o distanta de 1,5-2 cm de conturul personajului, scopul in aceasta faza fiind doar indepartarea fundalului si a celorlalte elemente care nu trebuie sa apara in produsul final.
 
A doua operatie presupune debitarea unei placi de plexiglas de dimensiuni aproximativ egale cu cele ale personajului decupat din fotografie. Pe aceasta placa veti lipi cu un adeziv foarte puternic personajul decupat, avand grija sa respectati urmatoarele reguli:
 
- Curatati foarte bine suprafata plexiglasului inainte de a aplica adezivul. Orice bucatica de bavura provenita de la debitare sau orice urma de praf vor aparea in relief odata ce fotografia va fi lipita
 
- Se recomanda ca adezivul sa fie sub forma de spray, pentru a putea fi aplicat uniform pe plastic
 
- Nu pozitionati fotografia dintr-o data, ci treptat, pornind de la o margine a ei si aducand-o progresiv in contact cu placa de plastic. Aceasta operatie trebuie sa va reuseasca din prima, ca urmare exersati suficient de mult pe propriile dvs. fotografii inainte de a lucra cu fotografiile clientilor
 
- Eliminati eventualele bule de aer prinse intre hartie si plastic folosind o rola de cauciuc. Suprafata va deveni astfel uniforma
 
- Lasati un interval de cca 15 minute pentru uscarea completa a adezivului
 
Dupa ce ansamblul fotografie-placa de plastic este fixat definitiv, puteti trece la urmatoarea faza, anume la debitarea ansamblului dupa conturul exact al personajului. Pentru aceasta asezati placa de plastic pe bancul de lucru, cu fotografia in sus, si impingeti-o cu grija inspre firul aflat in miscare al ferastraului. Operatia este delicata pentru ca, daca firul nu este foarte bine ascutit, plasticul se va topi.
 
Pentru portiunile inchise ale fotografiei, cum ar fi cele cuprinse intre mana tinuta in sold si corp sau intre picioare si podea, e necesar sa dati inainte o gaura si prin ea sa treceti firul ferastraului.
 
Ansamblul fotografie-placa de plastic trebuie sa aiba un fel de picior de cca 1 cm lungime, care va fi folosit la fixarea in suportul-baza. Piciorul va patrunde intr-o fanta practicata in suport si aceasta imbinare va fi permanentizata cu adeziv. Ca urmare, la debitarea finala sau chiar mai inainte, la debitarea grosiera a placii de plastic, tineti cont ca trebuie sa existe un picior.
 
Suportul-baza poate fi ori o placa mai groasa de plastic, ori un fel de capac, mai mult sau mai putin inalt, pozitionat cu gura in jos si poate avea diverse forme si dimensiuni, in functie de forma si dimensiunile fotografiei pe care o sustine.
 
E indicat ca pe el sa se aplice o mica placuta explicativa, care sa mentioneze la ce data a fost facuta fotografia si in ce imprejurari.
 
Urmeaza slefuirea cu atentie a marginilor care au fost prelucrate cu ferastraul, precum si a marginilor suportului-baza. Dupa ce ati facut acest lucru, puteti trece la asamblarea finala, introducand piciorul ansamblului fotografie placa de plastic in fanta suportului.
 
Foto-sculptura este acum gata; mai ramane doar sa va asigurati ca pozitia ei este cea corecta, dupa care ea poate fi inmanata clientului, intr-o punga de plastic si intr-o cutie de carton, pentru protectie.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: foto-sculpturaafacere cu foto-sculpturifotografii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]