Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactiile online din Romania, crestere cu 60%

de Florin Amariei 18 Iun. 2020 2117
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pandemia a mutat vanzarile in online. Conform unei noi analize, tranzactiile online din Romania au cunoscut o crestere de 60% in perioada 15 mai - 15 iunie.

"Odata cu iesirea din starea de urgenta si relaxarea restrictiilor, MerchantPro, platforma locala SaaS de e-commerce, continua sa inregistreze cresteri semnificative in valoarea si numarul comenzilor plasate la magazinele din platforma. Astfel, la nivelul celor 1.500 de magazine online active din platforma MerchantPro, in Romania, in perioada 15 mai – 15 iunie numarul tranzactiilor a crescut cu 60% fata de perioada similara a anului precedent.
 
De asemenea, se inregistreaza o dinamica pozitiva si in valoarea comenzilor. Astfel, in perioada 15 mai – 15 iunie, marcata de primele masuri de relaxare odata cu iesirea din starea de urgenta, cresterea a fost de 80%, fata de perioada similara din 2019. Domeniile cele mai active au fost home&deco, alaturi de produsele alimentare si cele de ingrijire.
 
Varful de crestere al perioadei s-a remarcat in ultima saptamana din mai, cand dinamica valorica a fost de +106%. In iunie, cresterile fiecarei saptamani au depasit 65% fata de aceleasi intervale din 2019.
 
Relaxarea nu a adus insa schimbari in comportamentul de consum online dobandit in perioada restrictiilor. Interesul pentru achizitii online s-a mentinut de la luna la luna. Astfel, in luna mai nivelul tranzactiilor este similar cu cel inregistrat in luna aprilie a acestui an, in ciuda iesirii din starea de urgenta dupa 15 mai, arata datele companiei.
 
"Primele doua saptamani din iunie au adus cresteri cu peste 60% in valoarea comenzilor, semn ca o buna parte a publicului s-a mutat in online si ramane fidel acestui mediu de vanzare. In lunile cu stare de urgenta dinamica pozitiva din online a fost alimentata de limitarea circulatiei si inchiderea multor business-uri offline. Cifrele din starea de alerta semnaleaza insa o schimbare de comportament mai profunda si o migrare pe termen lung catre online, atat din partea clientilor, cat si din partea retailerilor", declara Arthur Radulescu, fondator ShopMania Net, compania care administreaza MerchantPro.

afacere online
 
Interesul romanilor fata de achizitiile online a crescut constant in perioada starii de urgenta si a atins un climax in ultima saptamana din aprilie (crestere 165% week-over-week). Al doilea varf a fost inregistrat in timpul starii de alerta, respectiv in ultima saptamana din mai.
 
In paralel, la nivelul platformei MerchantPro s-a remarcat si un interes ridicat din partea retailerilor de a migra din offline catre online. Numarul de conturi noi create in vederea lansarii de magazine online a crescut de aproape cinci ori de la debutul crizei pandemice, fata de lunile precedente. Cele mai active au fost segmentele de magazine alimentare, articole vestimentare si de frumusete, sport, hobby, mobila, bricolaj si decoratiuni.
 
"Evolutia a venit pe fondul interesului crescut al publicului pentru vanzarile online, dar si a functionalitatilor pe care le-am introdus in perioada aceasta, in special cele orientate catre administrarea vanzarilor multi-channel, inclusiv pentru cei care administreaza si un business offline in paralel ", a precizat Arthur Radulescu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: tranzactii onlineafacere onlinecrestere tranzactii online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]