Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Urna funerara bio
23 Mai. 2014
2376
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Crematiunea este mai putin costisitoare decat inhumarea, asa ca antreprenorii din domeniu vin cu idei mai mult sau mai putin originale pentru a-si atrage "viitorii clienti". Astfel, pe trendul ecologist, s-a conturat o oferta adresata persoanelor care iubesc natura si pentru care a trai bio poate insemna si a muri bio. Pentru acestia, compania spaniola Estudimoline (un studio de design fondat de Roger si Gerard Moline) a inventat o urna funerara ceva mai speciala: Urna Bios.
Compusa din materiale biodegradabile (nuca de cocos, turba compactata si celuloza), Urna Bios va contine, pe langa cenusa persoanei decedate, o samanta de arbore (optiunile sunt simple si naturale: pin, stejar, artar, frasin, ginkgo biloba sau fag).
Totul este plantat, samanta incolteste si incepe sa se dezvolte. Cenusa persoanei decedate participa astfel la cresterea vegetala. Evident, potentialii clienti sunt liberi sa se gandeasca la posibilitatea migratiei sufletului celui decedat intr-o noua fiinta, identificabila si impresionanta, care se va transforma cu timpul intr-un sanctuar viu, ramanand totodata o parte din natura.
Pretul urnei este de 75 de euro.
Deviza ecologista afisata pe site-ul Urna Bios este elocventa: "Sa transformam cimitirele in paduri" ("Let's convert cemeteries into forests"). Compania isi explica proiectul denuntand faptul ca cimitirele ocupa din ce in ce mai mult loc si distrug mediul inconjurator, poluand in acelasi timp solurile.
O data ce samanta este plantata, urmasii celui decedat au posibilitatea sa localizeze prin GPS pozitia acesteia si sa urmareasca pe Internet dezvoltarea arborelui, cu ajutorul unei aplicatii conectate la Google Earth.
Desigur, conceptul nu este chiar pe gustul tuturor. Islamul interzice incinerarea, la fel ca si iudaismul, in vreme ce catolicismul o accepta sau o tolereaza. La noi, Biserica Ortodoxa interzice incinerarea, pe care o considera "o practica necrestina".
Astazi, incinerarea este practicata in 31 de state ale lumii. In timp ce ea este dominanta in Hong Kong (83% aleg sa fie incinerati), Singapore (77%), Cehia (77%), Elvetia (75%) si Marea Britanie (72%), alte tari, precum Argentina, Irlanda, Italia si Africa de Sud, sunt sceptice in a o folosi pe scara larga.
Crematiunea este institutionalizata in Asia prin budism si hinduism, fiind, impreuna cu inmormantarea, una dintre tehnicile cele mai comune utilizate de oameni.
Afacerea urnelor funerare bio poate functiona insa chiar si in conditiile piedicilor religioase ori de cutuma fata de incinerarea mortilor. Antreprenorii o pot adapta prin orientarea catre o alta tinta decat cea umana, adresandu-se pietei pet, mai exact proprietarilor de animale care isi pot recanaliza astfel afectiunea dupa pierderea prietenului necuvantator.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!