Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atelierul de boltari - o afacere mica care functioneaza din plin la tara

de Vasile Coman 03 Oct. 2017 12377
4.11 din 57 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In special in zonele rurale, boltarii sunt materiale de constructie apreciate si cautate. Producerea boltarilor este o afacere la indemana oricui, nefiind necesara nici un fel de pregatire de specialitate, ci de numai cateva exercitii "predate" pe loc de catre producatorul utilajului, in momentul achizitionarii acestuia.

De asemenea, materia prima pentru boltari este ieftina si se poate procura usor de la o cariera de nisip si pietris.

Boltarii din beton produsi cu ajutorul unui utilaj pot fi la fel de rezistenti ca si caramizile din bloc ceramic pline, fara orificii. In plus, golurile de aer din interiorul lor izoleaza foarte bine incaperile.

Materia prima pentru boltari consta dintr-un amestec de nisip, pietris, apa si ciment. Nisipul (granulat ie sub 3 mm) si pietrisul tip margaritar (3-7 mm) se pot procura direct de la o balastiera aflata in fiecare oras, care proceseaza si furnizeaza diverse tipuri de nisip si piatra.

Se mai pot utiliza sorturi de cariera, piatra concasata, scorie bazaltica, roca vulcanica asemanatoare zgurii sau zgura de furnal.

Zgura poate fi o materie prima extrem de eficienta si profitabila pentru producerea boltarilor. Aceasta are proprietati superioare betonului, asigurand o izolare mult mai buna a constructiei, iar boltarii rezultati sunt mult mai usori, cu o rezistenta comparabila.

In plus, zgura se poate procura gratis de la centralele termoelectrice din apropierea locului in care se produc boltarii.

In compozitia amestecului de baza mai pot intra deseuri metalice, precum slamuri de otel sau fonta,amestecuri cu rumegus (15%-20%)sau talas (rumegus mai mare).

Nisipul si pietrisul se amesteca cu ciment, iar prin malaxare se obtine betonul care se introduce in matrita de boltari.

Deoarece sectorul constructiilor este intr-o continua dezvoltare, iar cererea pentru materiale din PVC in crestere, Livia Sorina Sanpetrean din comuna Borsa, judetul Cluj, s-a gandit sa profite de aceasta oportunitate si sa dezvolte propria afacere. Iata cum a pornit afacerea sa cu materiale plastice pentru constructii >>




Tags: afacereafaceriatelieratelier de boltariboltari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 5 - 57 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]