Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

1 sef groaznic, 3 sfaturi utile!

de Adela Simonescu 20 Iun. 2013 3128
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sefi neproductivi exista si sunt pretutindeni. Incercam sa ii evitam pe cat de mult posibil, sa nu fim in apropierea lor prea mult timp. Si asta se intampla dintr-un motiv foarte clar. Nu avem nimic de invatat de la ei si nu vor reusi niciodata sa ne ajute sa ne dezvoltam, sa progresam sau sa venim cu drag la locul de munca!

In publicatia INC, in editie de ieri, Maureen Mackey povesteste experienta prin care o jurnalista din New York a trecut. Superiorul jurnalistei i-a cerut un memo important. Jurnalista l-a realizat in decurs de cateva zile, cu ajutor din partea membrilor seniori din randul personalului, pentru detalii si sfaturi mai multe.

Jurnalista a predat memo-ul extrem de detaliat si foarte bine pus la punct. A primit un raspuns extrem de tarziu si intr-o forma destul de neasteptata: un bilet post-it pe biroul ei, gasit de dimineata: "O dezamagire majora!"

Alaturi de post-it a gasit si cateva informatii referitoare la memo. Una peste alta, feedback-ul venise in scris si era cat se poate de dur. La final, jurnalista a aflat ca nu avea sansa sa isi refaca munca pentru ca fusese data altcuiva, cu mentiunea ca sarcina fusese "esuata".

Sfaturi, recomandari, sugestii? Ar fi enorm de multe. Ca superior, te asiguri ca feedback-ul nu este niciodata negativ, ci proactiv. Nu critici in mod negativ, ci in mod pozitiv. Doar asa ai sansa ca oamenii tai sa iti respecte 100% indrumarile si sa nu fuga din firma in cateva zile.

In al doilea rand, nu iei niciodata sarcina unui om pentru a o lasa pe mana altcuiva decat daca aceasta a fost finalizata incorect de doua ori. Daca ai oferit toate indrumarile, sugestiile si recomandarile necesare pentru refacerea sarcinii si rezultatele sunt tot proaste, poti sa o pasezi altcuiva. Da intotdeauna unui angajat sansa de a-si repara greselile!

Pentru a va asigura ca rezultatele obtinute vor fi cat mai aproape de ceea ce va doriti, fiti siguri ca oferiti toate detaliile si informatiile necesare oamenilor care se vor ocupa de sarcina in cauza. Nu ezitati sa va intrebati oamenii cum mai merge munca pana in momentul in care vor preda totul. Se poate ca unii angajati sa nu fie atat de pregatiti sa va ceara ajutorul, insa daca dvs deschideti usa, se poate ca acestia chiar sa intre si sa va ceara ajutorul.

Nu tipati la angajatii vostri, nici macar in scris. Semnele de exclamatie nu trebuie folosite niciodata. Atunci cand aveti de oferit feedback si informatii mai putin confortabile, atunci cand criticati, atunci cand va oferiti indrumarile si sugestiile, faceti-o verbal si fara sa jigniti sau sa ridicati tonul! Nu folositi email-urile pentru a comunica lucruri pe care trebuie sa le discutati fata-in-fata cu oamenii vostri!


Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu





Tags: afaceriafaceremanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]