Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 tactici total gresite in vanzari!

de Victor Oancea 01 Aug. 2013 3500
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista cateva greseli enorme pe care le facem in vanzari. Si acestea ne afecteaza nivelul de incasari pentru ca procesul de vanzare trebuie sa respecte anumite reguli clare.

Haideti sa descoperim cateva dintre cele mai grave greseli pe care le-am putea comite in vanzari:

1. Rezolvi obiectii pe care clientii nu le-au enuntat inca?

Cu siguranta ca obiectiile trebuie rezolvate, insa atunci cand sunt amintite de catre potentialii nostri clienti, nu inainte!

2. Lasi "urmatorul pas" pentru clientul tau? Exista numeroase scrisori de vanzare in care ti se spune sa contactezi producatorul daca esti interesat sau sa faci o serie de alti pasi pana cand ajungi la produsul propriu-zis. Eforturile trebuie reduse la maxim pentru clientii nostri pentru ca acestia sa cumpere.

3. Vinzi caracteristici si nu rezultate? Din nou comiti o noua greseala. Trebuie sa promovezi beneficii si rezultate, nu carateristici si functii ale produselor si serviciilor tale.

4. Nu incerca sa simulezi intimitatea, prietenia, simpatia fata de clientul pe care abia l-ai cunoscut!

5. Redactezi o scrisoare de vanzare prea curand. Momentul potrivit pentru a redacta o scrisoare de vanzare este momentul in care deja ai vorbit cu un client, ii cunosti problema in toata profunzimea si deja ati discutat de mai multe ori. Nu vinde prea rapid! Va parea ca ai gasit o solutie in timp record si ca aceasta se poate sa nu se potriveasca deloc pentru problema clientului.

6. Vorbesti mai mult decat asculti? Iata o mare greseala pe care o comit multi oameni implicati in vanzari. In momentul in care nu asculti clientul din fata ta, nu vei intelege ce nevoi si dorinte are, ce probleme si cerinte detine si cum/daca il poti ajuta prin intermediul produselor si serviciilor pe care le detii tu!

7. Irosesti timpul cu oportunitati de la care nu ai nimic de castigat. Trebuie sa stabilesti foarte clar care sunt oportunitatile de vanzare si care sunt cele care nu vor converti.

8. Nu mergi pana la capat pentru a incheia procesul de vanzare? Este vital sa intelegi faptul ca o vanzare nu se incheie la foc automat si nu din prima intalnire. De multe ori, este nevoie de mai multe intalniri si de mai multe conversatii pentru a se ajunge la castigarea unui client in cadrul bazei de date!

9. Dupa ce ai incasat banii pentru o vanzare, trebuie sa continui procesul. Trebuie sa revii cu telefoane de confirmare a faptului ca ai livrat produsul potrivit, ca serviciile oferite sunt de calitatea asteptata. Trebuie sa revii sa iti asiguri clientii ca pot veni cu noi cerinte oricand au nevoie si ca esti la dispozitia lor intotdeauna.

10. Ceri un referal mult prea repede? Nici nu ai incheiat bine o vanzare si deja ceri clientului tau  datele de contact ale unui coleg, a unei rude carora sa le vinzi produsele si serviciile tale.

Iata doar 10 dintre cele mai grave greseli de vanzari pe care le comitem extrem de des. Evitati-le si veti vedea rezultatele in nivelul de incasari.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: greseli in vanzarigreseli vanzarigreseli marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]