Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 greseli de marketing - Cum sa anticipezi pierderile pe care le poti suferi?

de Marinache Horia Cristian 26 Mai. 2015 3700
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a evita situatiile nefericite in care pierzi bani prin investitiile de marketing, iata 2 tipuri de greseli pe care trebuie sa le eviti.

1. Lipsa unui plan de marketing

Cei mai multi antreprenori sunt nerabdatori sa inceapa o afacere pe care sa o dezvolte, fara insa sa stabilieasca directia in care vor sa mearga.

Ei cred ca atat timp cat exista un profit, lucrurile merg bine. Totusi, situatia nu sta tocmai in acest fel. Un antreprenor fara un plan de marketing este ca un alergator de maraton fara o linie de finish.

La inceput, el poate depasi competitorii, insa mai devreme sau mai tarziu isi va da seama ca alearga in cerc pentru ca nu stie in ce directie trebuie sa mearga.

Un plan de marketing este esential pentru ca te ajuta sa definesti produsele si serviciile pe care vrei sa le vinzi, sa identifici publicul-tinta, lucrurile pe care vrei sa le obtii si calea prin care sa ajungi la ele.

2. Lipsa unui buget de marketing
Cele mai multe afaceri fara un plan nu au niciun buget de marketing. Pentru orice antreprenor este important sa stie inca de la inceput cati bani are la dispozitie pentru cheltuieilile de marketing si cum ar trebui sa ii aloce astfel incat sa obtina rezultate notabile.

O regula generala spune ca bugetul de marketing ar trebui sa reprezinte cel putin 10% din venituri.

Atunci cand aloci bani pentru cheltuielile de marketing este important sa verifici legatura intre aceste cheltuieli si veniturile pe care le genereaza. Astfel, pe viitor vei sti in ce se merita sa investesti si in ce nu.

De exemplu, daca remarci o crestere semnificativa a vanzarilor dupa ce ai lansat carduri de fidelitate, continua sa investesti in aceasta directie.

Daca, in schimb, investitiile in reclame TV nu iti cresc vanzarile, e mai bine sa renunti la acest canal de promovare si sa te axezi pe cele care iti aduc bani. Desigur, este important sa determini ce venituri iti aduce fiecare investitie de marketing, fara sa atribui un efect cauzei gresite.



Tags: marketingplan de marketingbuget de marketingvanzariclienticheltuieli de marketinggreseli de marketing

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
07 Mai 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
06 Iun 2024
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]