Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 tendinte americane in marketing

de Marian Curelaru 15 Mai. 2014 2962
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu sunteti Coca Cola sau IBM, dar doriti sa adoptati cele mai bune instrumente de marketing pentru a va spori audienta? Pe blogul sau montersonbusiness, antreprenorul si webmarketerul francez Remy Bigot va prezinta cateva tendinte venite din Statele Unite si care pot fi integrate in strategia dumneavoastra pentru rezultate eficace.

1. Da un feedback imediat
S-a tot spus in ultimii ani: o strategie de marketing eficienta consta in crearea unei legaturi puternice si autentice cu publicul.
In Statele Unite retelele sociale sunt folosite de mai mult timp ca o prelungire a experientei. Twitter este foarte des complet integrat in modul de viata si de consum al clientelei. Micile intreprinderi au adoptat rapid si au inteles parghia pe care le-o poate oferi Twitter prin vizibilitatea pe care o aduce inainte, in timpul si dupa serviciul sau bunul consumat. Atat de bine incat magazinele nu mai pun stickere "Follow us on Twitter" pe vitrine, ci direct hashtag-ul care se refera la numele lor.
Aceasta legatura digitala inscrisa in real le permite companiilor sa urmareasca tot ceea ce se spune despre ele pe web, sa-si promoveze marca prin intermediul continuturilor produse direct de clienti si sa-si prelungeasca interactiunile.
Se pot pune urmatoarele intrebari: Aveti un hashtag definit pentru afacerea dumneavoastra? Cum va serviti de el? Ati valorizat acest hashtag la locul de vanzare, pe cartile de vizita, in e-mail-uri? Incurajati interactivitatea si feedback-urile?
 
2. Mizeaza pe proximitate
Unele companii isi accentueaza legatura cu clientii schimband pur si simplu mici detalii care formeaza o intelegere tacita, o "complicitate": de exemplu, adresa serviciului post-vanzare al companiei Medium, o platforma de continut editorial pe Internet, este: yourfriends@medium.com.
Este simplu, dar cati s-au mai gandit la asta? Mult mai putin formal decat obisnuitul contact@ sau info@. O buna strategie de marketing se diferentiaza prin astfel de detalii.
 
3. Creeaza un cobranding eficace
Un exemplu reusit al companiei Starbucks este alianta sa cu Apple pentru a oferi in fiecare saptamana o piesa muzicala ce poate fi descarcata gratuit. Starbucks beneficiaza astfel atat de imaginea cool a brandului Apple, cat si de faptul ca se arata prezent pe teren digital, pe faza cu publicul sau.
Fara sa fii neaparat un gigant, este usor azi sa-ti cunosti bine tinta si sa afli care sunt preferintele sale. Apropiati-va de aceste puncte de interes si creati punti intre universul lor si al dumneavoastra, adoptand codurile lor si modelele lor de consum. Gasiti o companie care impartaseste aceleasi valori si aceeasi tinta si imaginati noi experiente pentru a va spori impactul pozitiv asupra publicului.
 
4. Ofera-i consumatorului ceva in plus
O strategie foarte eficace si putin costisitoare consta in a-i oferi consumatorului un element suplimentar care nu a fost cerut si care va intari legatura lui cu compania si sentimentul de apartenenta. Stampilarea unui model pe bratul clientului cu ocazia unui eveniment special sau oferirea unei bratari VIP sunt exemple de actiuni cu cost practic zero care "marcheaza" fizic si fiziologic consumatorul, in mod pozitiv si peren.
Acelasi tip de atentie poate fi propusa si online. Propunerea unei playlist pe placul clientilor va permite de exemplu sa intrati in universul lor si sa creati o legatura cu un cost minim.
 


Tags: tendintemarketingfeedbackproximitatecobranding

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
07 Mai 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
06 Iun 2024
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]