Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 capcane de marketing: Evita-le!
Demaram afaceri in incercarea de a obtine profit, faima, recunoastere, respect, libertate de exprimare, in gandire si in actiune, in efectuarea de viitoare investitii si nu numai. Si trebuie sa recunoastem faptul ca demararea si dezvoltarea unei afaceri sunt procese dificile, care cer investitii serioase de timp, bani, energie, motivatie, pasiune si entuziasm. Asa ca ne orientam catre cele mai bune strategii pentru a o face sa creasca in directia dorita.
Iata cateva capcane de marketing care nu va vor permite sa va cresteti afacerile in maniera dorita, cinci capcane care va vor pune bete in roata, conform About.com:Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
1. Lipsa cercetarii si a testarilor. O afacere condusa fara existenta unui plan de afaceri reprezinta imaginea unui joc de noroc care ne decide soarta in mediul business si nu exageram deloc. Un plan de afaceri trebuie sa detina un plan de marketing si conform acestuia trebuie sa efectuam cercetarile, analizele, studiile si testarile necesare. Rezultatele acestora ne spun ce produse sa lansam, ce beneficii sa ofere, ce audiente tintim, cum sa ne invingem competitorii, ce preturi sa impunem, cum sa ne promovam produsele si serviciile si o lista continua de alte aspecte esentiale.
2. Lipsa concentrarii si a pozitionarii. Este esential sa stim pe ce punem accent in promovarea unui produs, a unui serviciu. Este vital sa stim care este audienta noastra tinta, ce nisa sau sub-nisa ocupam, ce caracteristici detin ele si nu numai.
3. Promovarea fara un USP. Unique Selling Proposition reprezinta acea fraza care spune totul despre afacerea dvs, de ce clientii ar trebui sa se afilieze brandului dvs si nu celui al competitorilor dvs. USP-ul trebuie sa se regaseasca in orice mesaj de promovare a brandului, a produselor si serviciilor existente in portofoliu.
4. Esec in retinerea clientilor. Profiturile apar in momentul in care un client devine loializat brandului tau. Este esential sa realizati faptul ca un client care nu revine pentru a cumpara din nou sau pentru a va utiliza serviciile nu reprezinta niciun beneficiu important pentru afacerile dvs. Gasiti strategiile care va vor ajuta sa retineti clientii cat mai mult timp.
5. Lipsa concentrarii pe nevoile consumatorilor potentiali. Potentialii clienti sunt extrem de importanti pentru orice afacere. Niciodata nu avem destui clienti si este normal sa identificam strategiile care ne vor ajuta sa castigam o pondere cat mai mare din audienta noastra tinta. Identificati nevoile potentialilor clienti si indepliniti-le. Astfel, va asigurati ca intotdeauna veti reusi sa va mariti baza de clienti aducatori de profit.
Articole conexe
Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile
de Bianca TilaCifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%
de Bianca TilaAfaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun
de Idei de afaceriStand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit