Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari la care sa raspunzi inainte de a iti prezenta ideea de afacere unui potential investitor!

de Maria Nicutar 02 Ian. 2013 3214
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De foarte multe ori se intampla sa avem idei de afaceri de-a dreptul geniale si sa nu detinem capital banesc necesar pentru a le pune in practica. Se intampla in cazul multor potentiali antreprenori, persoane care vor ramane in acest stadiu pana cand isi vor gasi investitori care sa le ofere sprijinul financiar de care au nevoie.

Inainte de a-ti prezenta ideea de afacere unui potential investitor, trebuie sa dai raspuns catorva intrebari esentiale:

1. De ce merita ideea ta de afacere banii pe care ii ceri?
Iata primul raspuns de care au nevoie potentialii investitori pentru a lua o decizie. Afla care sunt punctele forte ale viitoarei tale afaceri si prezinta-le in mod obiectiv, prin statistici, analize si cifre cat se poate de clare.

2. Cine sunt oamenii care iti acopera spatele? Chiar daca vrei sa crezi ca vei putea da lovitura pe cont propriu, haide sa fim sinceri si realisti si sa intelegem faptul ca nimeni nu reuseste singur. Exista, chiar daca suntem sau nu constienti, numeroase maini mai mult sau mai putin vizibile care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele.

3. Cum vei folosi banii pe care ii vei primi. Investitorii trebuie sa stie faptul ca isi lasa banii pe maini de incredere. Arata potentialului investitor ce ai de gand sa faci cu acesti bani, in cazul in care ii vei primi. Aici ai nevoie de o lista clara de sarcini si obiective ce vor fi indeplinite cu sume de bani exacte!

4. Care este partea investitorului? In cazul in care totul va merge conform planului, care este recompensa care ii va reveni investitorului? Orice investitor vrea sa stie ce are de castigat in momentul in care isi infuzioneaza capitalul banesc intr-o anumita directie!

5. Ce abilitati, compentente, specializari si nivel de expertiza detii? Este vital sa arati faptul ca ai mai avut parte de succes in afaceri in trecut sau, in cazul in care esti la prima afacere, ca ai toate "uneltele" care sa iti asigure reusita!


Mult succes in cooptarea unui investitor!



sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afaceriafaceri 2013investitorinvestitor afaceripotential investitorinvestitori afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]