Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru o negociere de succes

de Catalin Chivu 29 Sep. 2020 6485
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este extrem de important sa vinzi mai intai si sa negociezi dupa. Facand acest lucru, vei avea oportunitatea de a pune intrebari si de a valida beneficiile-cheie pe care clientul le cauta.

In timpul fazei de negociere, potentialul cumparator va incerca sa mascheze beneficiile dupa care se uita, acest lucru facand ca procesul de determinare a nevoilor clientului sa fie tot mai greu.

1. Fii constient de cel putin 5 lucruri pe care cealalta persoana isi doreste sa i le poti oferi.
Din nou, de aceea este important sa vinzi intai si sa negociezi dupa. Facand acest lucru, cresc sansele de a cunoaste inaintea acestei faze de negociere ce poate fi oferit si ce nu.

2. Identifica cel putin 5 lucruri pe care le poti spune si care pot contracara ceea ce ofera cealalta persoana (pretul nu este luat in calcul).

3. Alege momentul potrivit pentru a te retrage si fii increzator ca faci ceea ce trebuie.
Pentru a face acest lucru, este necesar ca decizia de a te retrage sa fie cunoscuta cu ceva vreme inainte si impartasita de catre ceilalti, pentru a trece prin acest proces cu responsabilitatea necesara in cazul in care se va impune o astfel de decizie.

4. Nu negocia niciodata in privinta pretului.
Negociaza folosind alti itemi, precum performantele tehnice, eficienta operationala etc., care vor constitui o parghie necesara in vederea evitarii discutiei despre pret.

5. Trateaza intotdeauna cealalta persoana cu respect si demnitate.
Negociaza in privinta serviciilor, fara a interveni in aspectele ce tin de propria persoana. Nu lasa niciodata procesul de negociere sa devina unul personal.

Acest lucru este valabil inclusiv in situatiile in care negociaza doua persoane care se cunosc sau intre care exista o relatie de amicitie. Iata o regula simpla pe care sa o retii: Daca relatia este atat de buna, de ce este atunci nevoie ca ceva sa fie negociat chiar si in acest caz? Daca un proces de negociere devine mult prea personal, nu ezita sa faci un pas in spate si sa stabilesti un alt moment la care sa continuati discutia.


Tags: negociereafacereafaceripartenerclient

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]