Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trasaturi ale unui inovator adevarat

de Andreea Rada 23 Mai. 2011 4356
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cuvantul "Inovatie" este folosit adeseori si multi dintre intreprinzatori se considera inovatori, dar ce inseamna a fi cu adevarat un inovator?

Haideti sa luam un exemplu, se pare ca Motorola a fost prima companie de telefonie mobila care a inventat ecranul color, asta ii face sa fie inovatori? Poate ca da, daca este sa urmam sensul de baza al cuvantului, dar chiar si fara ei cu siguranta de-a lungul timpului ar fi aparut telefoanele mobile cu ecran color.

In alta ordine de idei, haideti sa analizam cazul celor de la Apple si Microsoft, sunt intr-o continua competitie, cand unul aduce ceva nou pe piata celalalt se lupta sa aduca ceva si mai bun, aici putem intr-adevar sa vorbim de inovatie.

Adevaratii inovatori:

•    Recunosc nevoile celorlalti

Le va fi foarte usor sa identifice ceea ce lipseste dintr-o industrie, dintr-o companie. Cand ne referim la nevoi nu trebuie sa ne gandim la posibilitatea de a-ti deschide telefonul cu ajutorul unei comenzi vocale, pentru ca stim foarte bine cati dintre noi ar considera asta o nevoie, ci ne gandim la identificarea unor lucruri pe care anumiti oameni le considera necesare si pe care anumite industrii sau companii le asteapta, inconstient, sa apara pe piata pentru a se dezvolta.

•    Dezvolta si rafineaza o solutie

Odata ce un inovator va gasi ceea ce lipseste dintr-o industrie va aprofunda foarte mult pentru a ajunge la un produs finit. Va munci asiduu pana va reusi sa obtina solutia cea mai potrivita. Dupa ce o vor gasi, vor munci si mai mult pentru a o imbunatati, pentru a anticipa orice nevoie ce va putea aparea.

•    Risca

Adevaratii inovatori fac foarte bine cele doua puncte de mai sus. In general orice intreprinzator va risca pentru o afacere noua, dar un inovator va merge mai departe decat ar merge ceilalti.

•    Sunt curajosi

Adevarata calitate a unui inovator este aceea de a depasi mereu normele, ei vor gandi la urmatorul nivel si… inca putin.


•    Creeaza lucruri utile

Adevaratii inovatori sunt aceea care creeaza lucruri pe care oamenii le vor folosi, ei nu vor face ceva doar de dragul de a fi facut. Ei sunt genul de oameni care sunt obisnuiti sa lase ceva in urma, poate ca nu vor inventa tratamente pentru boli netratabile, dar vor incerca sa faca lucruri care ii vor ajuta pe oameni sa aiba o alta mentalitate.


Tags: inovareintreprinzatoridezvoltare companie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]