Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri esentiale pentru a deveni un negociator perfect!

de Maria Nicutar 19 Mar. 2014 2366
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca exista vreo materie pe care sa o studiem cu maxim interes, indiferent ce tip de afacere conducem, aceasta este negocierea! De ce? Simplu! La fiecare doua ore, sigur negociezi ceva, indiferent ca este un salariu cu angajatii tai, zilele libere pe care le poti acorda, beneficiile extra salariale, bonusurile lunare la atingerea anumitor obiective, costurile cu furnizorii sau cheltuielile cu partenerii tai de afaceri.

Si, evident, te gandesti cum ar fi daca ai putea sa obtii ceea ce iti doresti, mai devreme decat credeai ca este posibil, cu investitii mai mici si eforturi injumatatite…
 
Iata si cele 6 lucruri esentiale pentru a deveni un negociator perfect:
 
  1. Rabdare. Lucrurile importante nu se rezolva peste noapte. Vrei sa aduci un om valoros in echipa sau sa te aliezi cu un partener de afaceri de top? Incearca sa iti formezi mai intai un plan de atac si sa urmezi o strategie cat mai clara.
     
  2. Compasiune pentru cel de langa tine. Nu incerca sa tragi turta pe partea ta si sa iti asiguri castiguri cat mai mari. Daca risti sa strici relatia cu omul de langa tine, daca risti sa iti formezi o reputatie de negociator imposibil, da drumul marelui premiu. Ti se va pune o pecete de care cu greu vei scapa.
     
  3. Siguranta de sine. Negociatorii de succes sunt siguri pe ei, indiferent cine se afla de partea cealalta a taberei. Cu siguranta de sine, jumatate de drum este deja parcurs. Evident, siguranta de sine se obtine in timp, din exercitiu, din cunostintele pe care continui sa le inveti, din conversatiile cu mentorii tai, din greselile pe care le transformi in lectii valoroase.
     
  4. Exercitiu. Nu poti realiza nimic daca nu ai exersat indelung ceea ce ai invatat din carti, de la mentorii tai, de la workshop-uri si seminarii. Valoarea lor este zero daca nu pui in practica totul. Exercitiul te va perfectiona. Nu te teme ca vei gresi. Greselile vor aparea in mod clar, insa nu te considera invins dupa o negociere esuata. Considera ca viitoarele tale sesiuni de negociere trebuie sa arate altfel si sa reflecte lectiile invatate in prezent.
     
  5. Reputatie impecabila. Nimeni nu va dori sa negocieze cu tine daca nu ai o reputatie incredibila. Daca stiu ca in trecut am avut de pierdut la o negociere cu tine, data viitoare nu voi mai purta o negociere cu tine. Voi merge catre al om de afaceri.
     
  6. Inteligenta in comunicare. Daca nu cunosti regulile comunicarii, sansele tale de succes sunt nule. Invata cum sa comunici ceea ce doresti si ceea ce ai de oferit. Invata sa te exprimi, atat verbal, cat si nonverbal.
 
Sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: negocieri de successucces in negocierinegociereabilitati de negocierenegociator perfect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]