Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 modalitati simple prin care poti sa invingi competitia

de Florin Amariei 13 Mar. 2020 12674
4.55 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile pot fi deseori destul de brutale pentru ca... Asa-i in domeniul acesta plin de schimbari si provocari in fiecare zi. De aceea, iti propunem 6 modalitati simple prin care poti sa invingi competitia.

Iata, asadar, ce poti face pentru a te afla cu un pas in fata celor care vor sa iti ia cota de piata.
 
1. Nu vinde produse, ci solutii
Chiar daca iti place sau nu, oamenii nu cauta brandul tau. Nu esti (inca) Apple, Starbucks, Amazon sau, de ce nu, Farmacia Tei. Fiecare persoana cauta o solutie la o problema. 
 
Nu te concentra pe afisarea tuturor beneficiilor produsului tau. Identifica problemele pe care acesta le poate rezolva sau lipsurile pe care le poate suplini si explica-le intr-o maniera cat mai simpla. Ofera-le oamenilor informatiile de care au nevoie pentru a cumpara ceea ce tu comercializezi.
 
 
2. Optimizeaza preturile incontinuu
Scaderea preturilor nu inseamna neaparat ca vei creste vanzarile. Daca mergi pe nisa premium, atunci clientii care-ti vor trece pragul nu vor fi neaparat interesati de acest aspect. Scaderea preturilor ar putea chiar sa iti afecteze imaginea. 
 
Un studiu realizat de Robert Cialdini arata ca un bijutier a vandut toate bijuteriile turcoaz pe care le avea in magazin, dupa ce a dublat preturile din greseala. Initial voia sa le injumatateasca.
 
Poti, totusi, ca brand premium sa atragi clienti prin scaderea preturilor, doar ca va trebui sa faci oferte individuale clientilor tai prin coduri de vouchere sau alte metode care iti plac.
 
Daca nu te intereseaza zona de premium, atunci scaderea preturilor nu va insemna intotdeauna o scadere a incasarilor. Preturile mici te vor ajuta sa strangi noi clienti care vor reveni si vor alege, cel mai probabil, si alte produse la preturi mai mari.
 
Strategia consta in efectuare de teste ocazionale si pe esantioane mici. 
 
 
3. Mentine sediul afacerii deschis 
Angajatii tai nu vor fi fericiti ca iti doresti un astfel de lucru, insa poti sa oferi munca in ture.
 
Pentru ca acest lucru sa aiba succes trebuie sa vezi care sunt perioadele in care poti opera modificarile de program, in functie de orele la care ai cei mai multi clienti in sediul tau.
 
 
4. Cineva trebuie sa raspunda la un telefon
Chiar si in era digitalizarii, persoanele prefera ca cineva sa raspunda la un telefon. Prin Facebook sau e-mail un raspuns ajunge mai greu, pe cand cu un apel poti afla rapid toate informatiile care te intereseaza. Asigura-te ca ai o persoana care iti cunoaste afacerea si stie cum sa vorbeasca cu clientii pentru a-i ajuta sa faca alegerea potrivita, adica afacerea ta.
 
 
5. Ofera ceva pentru nimic
Creeaza discount-uri pentru clientii care cumpara des de la tine sau realizeaza oferte de genul 2+1 gratis.
 
Te va ajuta sa iti fidelizezi oamenii care vin deja sa cumpere de la tine.
 
 
6. Implica-te in comunitate cu brandul tau
Un exemplu de branding puternic este atunci cand alegi sa faci ceva pentru comunitatea din care faci parte. Daca ai o afacere locala, atunci vizibilitatea ta va fi cu atat mai mare.
 
Gaseste oportunatile ideale de a participa in viata cetatii si oamenii cu siguranta nu te vor uita prea usor.
 
Succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 6 modalitatiinvingicompetitiaafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.55 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]