Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 reguli de aur pentru marketing in afaceri mici!

de Ilinca Dobrescu 17 Dec. 2013 3588
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile mici nu sunt mai putin importante atunci cand discutam despre marketing si strategiile de promovare necesare pentru succesul acestora. Evident, adesea descoperim ca fondatorii afacerilor mici neglijeaza acest capitol si gresesc enorm.

Iata si cele 6 reguli de aur de care tinem cont pentru promovarea unei afaceri in mod corect:

1. Mesajul principal trebuie sa fie unul cat se poate de solid.
Concentreaza-te pe valorile la care adera afacerea ta independent de situatia economica existenta. Care sunt principiile care alcatuiesc fundatia pe care se cladeste imperiul tau?

2. Logo-ul companiei trebuie sa exprime in mod clar ideile principale in jurul carora graviteaza afacerea ta.

3. Culorile trebuie alese in mod potrivit. Fiecare culoare transmite un anumit mesaj si o anumita stare de spirit catre destinatari. Rosul este festiv, portocaliul induce o stare de seninatate si calm. Albastrul iti spune ca ai de-a face cu un produs realizat de specialisti. Iata doar trei culori care vi se pot potrivi in mod ideal sau care se pot dovedi a fi total neinspirate.

4. Grafica utilizata spune si ea multe despre brandul tau. Lucreaza cu profesionisti pentru ca produsele si serviciile oferite sa fie considerate de calitate incontestabila.

Cunoastem cu totii produse al caror ambalaj ne spune sa alegem un al produs de pe raft. Evident, ideal este sa nu judecam un produs dupa ambalaj, la fel cum nu ar trebui sa judecam o carte dupa coperta. In realitate, o facem cu totii si ar trebui sa acordam atentie sporita acestui aspect.

5. Website-ul, blogul, magazinul online. Iata trei platforme pe care, daca le detineti, trebuie sa le ingrijiti cu atentie maxima. Sunt factori decisivi pentru succesul intregii afaceri. Lucrati cu programatori profesionisti si testati fiecare proces inainte ca acesta sa fie folosit de catre consumator.

6. Social Media. Conturile de pe platformele de social media trebuie sa se ridice si ele la inaltimea asteptarilor clientilor. Alegeti cu atentie tipul de social media de care aveti nevoie pentru a va creste afacerea. Unele afaceri mici au nevoie de Pinterest si altele de Twitter. Alegeti platforma potrivita si aveti grija pentru ca reputatia afacerii sa devina din ce in ce mai solida.

sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: afaceripromovare afacerimarketing afacerimarketing afaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]