Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi pentru networking de succes!

de Ilinca Dobrescu 05 Mai. 2012 3329
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Networking-ul merge mana in mana cu procesul de transformare a unei afaceri in succes pur, in sursa importanta de profituri. Cu toate acestea, nu toti suntem facuti pentru aceste sarcini si multi considera networking-ul a fi o responsabilitate dificila, chiar imposibila. Unora le este greu sa intre intr-o conversatie cu un potential client, cu un potential partener de afaceri samd. Chiar daca ne pot fi utili in afaceri ei sunt inca straini.

Iata 6 sfaturi de care trebuie sa tinem cont in incercarea de a ne folosi de strategiile de networking pentru afaceri de succes, conform publicatiei Entrepreneur:

1. Nu intarziati.
Este esential sa ajungeti mai devreme, inainte de initierea sesiunii de networking. Lucrurile sunt mai calme, sala inca nu s-a aglomerat si grupurile de discutii inca nu s-au format. Astfel, aveti mai multe sanse sa porniti o conversatie cu personale de care sunteti interesati.

2. Puneti intrebari simple. Nu asteptati intr-un colt al incaperii pentru ca cineva sa vina sa va abordeze. In schimb, mergeti catre persoana de care sunteti interesati si adresati intrebari simple care sa sparga gheata rapid, intrebari precum: "Pot sa ma alatur?", "Ce va aduce la acest eveniment?".

3. Uitati de incercarile de vanzare. Nu uitati faptul ca networking-ul se bazeaza pe eforturile de consolidare a relatiilor inainte de orice, mai presus de orice. Mentineti o conversatie usoara, informala, placuta. Nu este un pas inspirat sa incercati sa va vindeti serviciile si produsele din primele minute ale unei conversatii cu un alt networkwer.

4. Impartasiti-va pasiunea. Castigati-va interlocutorii cu pasiunea si entuziasmul dvs fata de produsele si serviciile pe care doriti sa le promovati.

5. Zambiti. Iata o regula simpla si foarte des ignorata. Prin zambete veti reusi sa va relaxati si sa le oferiti si celor cu care discutati conditiile necesare pentru a se relaxa, pentru a-si impartasi gandurile, ideile, nevoile si nu numai.

6. Nu uitati sa mentineti legatura. Multe voci spun ca networking-ul este punctul in care se incepe o simpla conversatie. Continuarea este ceea ce trebuie sa va intereseze cel mai mult. Daca discutia a mers bine si vedeti utilitate inalta in mentinerea legaturii cu persoana in cauza, cereti datele de contact prin intermediul carora puteti ramane aproape.


Tags: networking de succesnetworking afacerinetworkingsfaturi networking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Trucuri de networking pentru antreprenorii tineri

de Octavian Dinu
26 Oct 2015
In cele sase luni de cand sunt fondatorul companiei non-profit MADE Microfinance, un program ce ofera servicii financiare persoanelor care nu se...

Afaceri de succes: 3 greseli de networking pe care trebuie sa le eviti!

de Victor Oancea
27 Feb 2014
Afacerile merg mai bine atunci cand noi, fondatorii lor, avem incredere deplina in ele. Nu stim sa va explicam care este ratiunea, insa functioneaza...

Secretele unui specialist in networking!

de Adela Simonescu
22 Apr 2013
Eforturile de networking pot face, de multe ori, diferenta clara intre afacere si ... vis in standby. Si asta pentru ca prin networking putem...

Ai nevoie de un instrument de marketing necostisitor si eficient? Solutia sta in networking!

de Maria Nicutar
27 Dec 2012
Iata raspunsul pentru cei care inca mai cauta un instrument de marketing necostisitor si extrem de eficient. Eforturile de networking se dovedesc a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]