Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi pentru a concepe cele mai relevante sondaje pentru afaceri

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La baza sondajelor pot sta multe ratiuni. Prin formularea intrebarilor si structurarea raspunsurilor, sondajele pot fi folosite in numeroase feluri si pentru o multitudine de scopuri.

Porniti de la scopul sondajului? Urmatoarele 7 sfaturi va vor ajuta sa asigurati relevanta propriilor dumneavoastra sondaje pe care sa le folositi cu succes in afacere.

1. Formulati un titlu semnificativ

Titlul sondajului reprezinta o oportunitate extraordinara pentru a rezuma obiectivul sondajului si pentru a atrage atentia respondentilor invitati. Respondentii urmeaza sa investeasca timp pentru completarea sondajului, motiv pentru care este necesar sa ii faceti sa simta ca "merita deranjul".

2. Nu lungiti sondajul mai mult decat e cazul

Orice intrebare pusa trebuie pusa dintr-un anumit motiv. Concentrati-va mai degraba asupra intrebarilor referitoare la ceea ce "trebuie sa stiu" decat la cele legate de ceea ce "ar fi placut sa stiu".

3. Folositi un limbaj simplu, uzual

Evitati jargonul si acronimele. Mentineti consistenta textului de-a lungul intregului sondaj si nu puneti intrebari la care sa se poata raspunde ambiguu.

Acordati cat mai multa atentie formularii intrebarii. Daca aceasta nu este clara, atunci este foarte probabil ca respondentii sa o interpreteze diferit de sensul pe care i l-ati dat dumneavoastra.

Intr-un asemenea caz, orice analiza a raspunsurilor primite devine, in cel mai bun caz, lipsita de sens si, in cel mai rau, inselatoare.

4. Asigurati-va ca formatul raspunsului ii permite participantului sa raspunda cu adevarat la intrebare

Permiteti participantului sa ofere raspunsuri conforme cu ceea ce simt in realitate. Altminteri, se va simti mult mai putin atras sa completeze chestionarul. O intrebare cu cat mai multe variante de raspuns ii va permite sa apeleze la profunzimile fiintei sale. Iar aceasta este exact intentia dumneavoastra: sa cunoasteti cu adevarat ceea ce simt/gandesc/nutresc participantii la sondaj.

5. Respondentul trebuie sa stie cat va dura sondajul!

Renuntarea la a mai raspunde la intrebari are de cele mai multe ori drept cauza momentul neprielnic ales pentru completare. Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, intrebarile par a nu se mai termina!

Tocmai de aceea, pentru ca respondentul sa poata alege momentul cel mai potrivit al zilei in scopul completarii sondajului, este intotdeauna bine sa il informati cu privire la durata medie a sondajului.

6. Informati respondentii cu privire la data limita pana la care pot participa

Impulsionati-i sa completeze cat mai repede chestionarul, aducandu-le la cunostinta, in acelasi timp, care este data limita pentru trimiterea raspunsurilor (astfel, vor putea sa isi "programeze" sondajul).

7. Nu uitati cuvintele magice: "Va multumim!"

Nu uitati ca, pentru a raspunde la intrebari, respondentii trebuie sa investeasca timp, motiv pentru care este firesc si politicos sa li se multumeasca.



Tags: sondajsondaje de opinieafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]