Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 greseli grave de evitat in marketing!

de Matei Antonescu 10 Apr. 2013 2555
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numeroase sunt greselile pe care le comitem in mediul de afaceri, de la cele de contabilitate si pana la cele de marketing. La urma urmei, nu toti suntem perfecti si intotdeauna mai avem de invatat, pasiune si determinare sa existe. Si daca exista determinare si dorinta sa ne educam, informatia va fi asimilata si sansele de revenire pe aceeasi greseala vor scadea la un nivel minim.

Haideti sa vedem care sunt cele 8 greseli grave de evitat in marketing, conform lui Geoffrey James, pentru INC:

1. Insistati cu acelasi mesaj?
Exista numerosi marketeri care cred ca daca repeti un mesaj, el ajunge sa fie asimilat de catre potentialii clienti si apoi apare si conversia. In fapt, daca un mesaj de promovare nu a avut succes din prima tura, este recomandabil sa il luati deoparte, sa il analizati, sa il rupeti in bucati si sa decideti care fragment nu se potriveste.

2. Credeti ca brosurile acelea glossy sunt intotdeauna citite? In fapt, clientii nu petrec prea mult timp citind brosurile, chiar daca ati investit multi bani pentru a le realiza. Exista alte instrumente de marketing care se dovedesc a fi mai eficiente.

3. Vorbim cu un client pentru ca acesta sa "inteleaga" ce i se ofera. Daca este nevoie sa reveniti cu discutii si interventii pentru ca potentialii vostri clienti sa "inteleaga" ce beneficii au de castigat, este clar ca nu ati lucrat indeajuns la primii pasi de promovare. Nu este nevoie de revenire, este nevoie de reconfigurarea primilor pasi.

4. Le spunem agentilor nostri de vanzare cum sa vanda. Exista numerosi marketeri care incearca sa isi trainuiasca oamenii ca acestia sa vanda cat mai bine. In mod real, arta de a vinde este asemenea cu arta de a face sex. Nu ai cum sa explici cuiva cum sa o faca bine daca tu insuti nu ai experinta solida in domeniu.

5. Le spunem inginerilor cum sta treaba cu design-ul. In fapt, inginerii deja stiu cel mai bine cum sa realizeze design-ul produselor pe care le vor realiza.

6. Cheltuim cu branding-ul ca sa rezolvam o problema a produsului. Degeaba investim bani daca o facem legati la ochi si inca nepregatiti sa intelegem unde exista problema si ca pe ea trebuie sa ne axam pentru ca vanzarile sa creasca. Nu incercati sa mascati nimic, aduceti probleme in fata si rezolvati-le!

7. Avem reclame care ne ataca competitorii. Astfel de reclame nu fac altceva decat sa spuna clientilor faptul ca stiti ca acesti competitori sunt leaderi in cadrul industriei.

8. Aruncam vina pe agentii nostri de vanzari cu privire la ignoranta vizavi de potentialii clienti pe care noi ii dam pe tava. In fapt, nimeni nu ignora un potential client important, doar ca nu poti intotdeauna sa vinzi cui credeai ca poti.

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: greseli marketinggreseli de marketingmarketing greseli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

2 greseli de marketing - Cum sa anticipezi pierderile pe care le poti suferi?

de Marinache Horia Cristian
26 Mai 2015
Pentru a evita situatiile nefericite in care pierzi bani prin investitiile de marketing, iata 2 tipuri de greseli pe care trebuie sa le eviti. 1....

6 greseli de marketing care iti scufunda afacerea!

de Maria Nicutar
13 Aug 2012
Un plan de marketing corect nu va reusi doar sa iti aduca multi clienti noi, ci si sa ii retina pentru timp indelungat, sa ii determine pe fostii...

Faci si tu aceleasi greseli de marketing?

de Ilinca Dobrescu
25 Iul 2012
Cu totii gresim, este omeneste! Insa sa gresesti la nesfarsit deja nu mai intra in discutie. Este cazul sa incepem sa facem putina curatenie in...

Greseli de marketing care ne duc afacerile spre esec!

de Victor Oancea
26 Feb 2012
Marketing-ul reprezinta motorul care ne pune afacerile in functiune si care ne pune afacerile pe drumul corect. In functie de strategiile de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]