Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile din retail, pe plus in Romania. Crestere de 5,6% in primele doua luni din 2022

de Idei de afaceri 07 Apr. 2022 1608
Afacerile din retail, pe plus in Romania. Crestere de 5,6% in primele doua luni din 2022
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din retail se mentin pe plus in Romania. Potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in primele doua luni ale anului 2022 cu 5,6%, fata de aceeasi perioada din 2021.

Potrivit raportului INS, in februarie 2022, comparativ cu ianuarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut, pe ansamblu, cu 0,1%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (+0,8%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,1%.
 
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut, pe ansamblu in luna februarie 2022 cu 0,3%.
 

Februarie 2022 comparativ cu februarie 2021

 
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+17,8%) si la vanzarile de produse nealimentare (+6,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,2%.
 
Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul in februarie 2022 comparativ cu luna similara din 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 8,5%.
 

Ianuarie - Februarie 2022 comparativ cu Ianuarie - Februarie 2021

 
In primele doua luni ale anului 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, comparativ cu perioada similara din 2021, a inregistrat o crestere cu 5,6%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+14,3%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,7%).
 
Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, in perioada 1.I-28.II.2022, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2021, a inregistrat o crestere cu 9,1%.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriretailcifra de afacericomert cu amanuntul

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]