Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile online si strategiile de adoptat de la Apple

de Maria Nicutar 14 Apr. 2012 4232
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile online si afacerile offline au nevoie de strategie, de planificare si multa munca de organizare. Este nevoie de o viziune clara, de obiective realizabile, masurabile, fie ca sunt obiective pe termen lung, fie ca sunt obiective pe termen scurt. Karl Stark si Bill Stewart ofera, pentru INC, 3 strategii castigatoare care pot fi adoptate de la Apple si implementate de toate afacerile online.

Iata cele 3 strategii de adoptat de la Apple. strategii care se pot dovedi a fi cei mai buni pasi efectuati catre o profitabilitate de lunga durata, in cazul oricarei afaceri online:

1. Afacerile online au nevoie de politici de pret adaptate pentru diverse segmente ale audientei tinta.
Sa ne gandim putin la momentul in care Apple si-a lansat cel mai recent model de iPhone, acum un an. Apple a redus preturile pentru versiunea 3G la suma de 99 de dolari. Dupa lansarea noului iPad a scazut preturile la iPad 2 la suma de 100 de dolari. Karl Stark si Bill Stewart puncteaza maniera in care Apple a reusit sa creeze o zona de mijloc in care sa incorporeze segmente aditionale din audienta tinta.

2. Inovatie continua pentru afaceri online de top. Pentru cei care deja s-au obisnuit cu "the next big thing" in cazul oricarei noi lansari de produse in cadrul Apple, deja nu mai este nevoie de lamuriri prea multe. Apple continua sa lanseze produse care sa vina in intampinarea nevoilor si dorintelor audientelor tinta. Fiecare lansare de produs aduce in calcul beneficii si caracteristici noi, in incercarea de a surprinde consumatorii, de a oferi ceva in plus peste astaptarile tuturor.

3. Feedback-ul clientilor este nepretuit pentru afacerile online. Apple a inteles, la fel ca multe alte companii, ca orice client reprezinta o sursa excelenta de alti potentiali clienti. Apple a reusit sa adauge o varietate de modalitati prin intermediul carora clientii isi pot exprima parerea referitoare la anumite produse. De asemenea, un pas urias pe care Apple il face, in comparatie cu alte companii, este cel de a efectua schimbari minore in cadrul produselor lansate, doar pentru a intampina nevoile si dorintele celor care si-au oferit feedback-ul.

Astfel, Apple reuseste sa ofere consumatorilor puterea de a lua fraiele procesului de devoltare a produselor de interes. Cu alte cuvinte, Apple isi usureaza viata si isi faciliteaza vanzarile printr-o strategie clasica si pe care multe alte companii continua sa o neglijeze.

 Pentru cei care doresc sa invete ceva de la Apple, regulile de aur ne spun sa ne stabilim in mod strategic politica de preturi, sa continuam sa aducem inovatie in afaceri si ca totul pleaca de la clienti. In acest punct, afacerile online detin toate sansele de succes.


Tags: afaceri onlineafacerile onlineafaceriafaceri applereguli apple

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]