Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANCOM: Conexiunile la Internet in Romania, in crestere

de Florin Amariei 13 Mai. 2019 4280
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numarul conexiunilor la Internet fix din Romania a ajuns la 5,1 milioane, la sfarsitul anului 2018, cu 7% mai mult in comparatie cu anul precedent, in timp ce, in cazul Internetului mobil, conexiunile 4G au depasit 10 milioane, in crestere anuala cu 27%, arata statistica publicata, luni, de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Conform raportului de date statistice, la finele anului 2018 numarul conexiunilor 4G era de 10,1 milioane, in crestere cu 27% fata de anul anterior, iar ponderea este de 51% in totalul conexiunilor la internet mobil.
 
De asemenea, impreuna cu conexiunile 3G, in Romania existau, la sfarsitul anului trecut, 17,2 milioane de conexiuni la internet mobil de mare viteza, adica aproape 90% din totalul de 19,9 milioane conexiuni la internet mobil.
 
Traficul mediu de internet mobil s-a dublat, in 2018, pana la la 2,6 GB/luna/locuitor, 2018 fiind al doilea an consecutiv in care a avut loc aceasta tendinta.
 
E momentul propice sa iti pornesti o afacere online!
 
In functie de numarul de conexiuni active la internet mobil, liderul pietei avea o cota de piata de 40%, principalul competitor 25%, in timp ce restul furnizorilor insumau 35%.
 
Potrivit sursei citate, numarul conexiunilor la internet fix din Romania a depasit valoarea de 5 milioane, ajungand la 5,1 milioane la sfarsitul anului 2018, cu 7% mai mult fata de anul precedent, pe fondul cresterii robuste, cu 16%, a conexiunilor la internet fix de foarte mare viteza, de cel putin 100 Mbps si al reducerii celor care asigura viteze mai mici de 100 Mbps. Astfel, ponderea conexiunilor de foarte mare viteza (cel putin 100Mbps) a ajuns la 69%, la finele anului trecut.
 
Datele oficiale arata ca, prin internet fix, a fost efectuat in 2018 un trafic de 25 GB/luna/locuitor, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Tot anul trecut, rata de acoperire a internetului fix la 100 gospodarii a fost de 62% la nivel national, in urban fiind de 74%, iar in rural de 46%.
 
"Decalajul dintre urban si rural se reduce in continuare. Numarul de conexiuni la internet fix din mediul rural a ajuns la 1,6 milioane, inregistrand o crestere anuala de 13% in 2018, in timp ce conexiunile instalate in mediul urban au crescut cu 4% pana la valoarea de 3,5 milioane. 40% din conexiunile de internet din mediul rural permiteau viteze de peste 100 Mbps", noteaza ANCOM, conform Agerpres.
 
In functie de numarul de conexiuni la internet fix inregistrat la sfarsitul anului 2018, liderul pietei avea o cota de piata de 51%, principalul competitor 23%, iar ceilalti furnizori insumau 26%.
 
Raportul de date statistice privind piata de comunicatii electronice din Romania pentru anul 2018 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de catre furnizorii care au obligatia de a transmite catre Autoritate valorile indicatorilor corespunzatori categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: internetancomonline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Youtube testeaza un produs pentru jocuri online

de Bianca Tila
26 Iun 2023
YouTube testeaza la nivel intern un produs pentru jocuri online, conform unui e-mail trimis angajatilor companiei-mama Google. Testarea la nivel...

70% dintre romani vor sa cumpere imbracaminte si incaltaminte noi din online - studiu GLAMI.ro

de Idei de afaceri
27 Apr 2021
Cumparaturile de vara din Romania se vor face mai ales online, potrivit participantilor la un studiu desfasurat de www.glami.ro, marketplace online...

UE propune noi norme si amenzi pentru afacerile pe internet

de Florin Amariei
12 Sep 2018
Comisia Europeana propune un nou set de masuri si contraventii privind afacerile pe internet. „Statele membre vor avea obligatia de a pune...

Cum sa faci sa iasa bani din afacerea ta online. 5 aspecte esentiale de care sa tii cont

de Florin Amariei
29 Aug 2018
In Romania anului 2018, piata tranzactiilor online a sarit de 12 miliarde de euro, fiind in crestere fata de anul anterior cu peste 20%! Totusi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]