Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ARC: Pandemia ne-a schimbat obiceiul de consum alimentar

de Florin P. Amariei
2884 0 29 Apr. 2021
Piata marketing


67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI

Asociatia Romana a Carnii subliniaza intr-o noua analiza ca pandemia ne-a schimbat obiceiul de consum alimentar.

"Restrictiile impuse de pandemie s-au rasfrant asa cum era de asteptat si asupra modului in care socializam si ne raportam la hrana. Daca in trecut vorbeam de milioane de mici care se consumau de 1 Mai, acum se cumpara in casolete mai mici, strict pentru consumul unui numar redus de persoane. Nu se mai fac stocuri, se cumpara cat se consuma. Aceeasi tendinta o intalnim si in cazul produselor din carne unde se cauta gramajele mai mici", a declarat Tanase.
 
Pana in pandemie, datele ARC aratau ca numai in preajma zilei de 1 Mai se inregistra pe piata locala un consum de 30 de milioane de mici, iar raportat la populatia activa reiesea ca un roman consuma mici intr-o zi, cum era cea de 1 Mai, cat pentru o luna intreaga.
 
In acest an, Pastele si 1 Mai cad in aceeasi perioada, ceea ce va aduce un consum mai mare de carne miel sau produse specifice sarbatorilor pascale decat de mititei. Numarul de miei sacrificati in acest an de Paste va fi aproape similar cu cel de anul trecut, cand au fost sacrificate aproximativ doua milioane de capete, insa in ceea ce priveste specialitatile de Paste, cum ar fi drobul, unii procesatori inregistreaza deja o crestere a vanzarilor cu 14%, comparativ cu anul trecut.
 
Potrivit datelor ARC, un roman consuma in medie in jur de 14,7 kilograme pe an de produse din carne, acesta fiind un consum oarecum stabil in ultimii ani.


Tags: arcpandemiaobiceiconsum alimentarcarne

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Revolutie in afaceri, marca millenials

de Florin P. Amariei
29 Iun 2018
Preferintele tinerilor "millennials", sau asa numitii nativi digitali, revolutioneaza modul de a face afaceri, in intreaga lume. Tinerii nascuti dupa...

7 moduri care te ajuta maresti viteza de incarcare a site-ului

de Alexandra Popescu
11 Iul 2014
Potrivit statisticilor, un utilizator mediu de internet ofera unei pagini web 5 secunde pentru a se deschide inainte de a iesi de pe aceasta. Cand o...

LinkedIn a lansat aplicatia Job Search

de Alexandra Popescu
25 Iun 2014
Pentru mai mult de 40% din utilizatorii care folosesc deja telefonia mobila pentru a cauta joburi pe LinkedIn, compania a lansat o aplicatie...

Europenii si-au schimbat obiceiurile de cumparare

de Marian Curelaru
27 Mai 2014
Desi europenii nu intrezaresc inca sfarsitul crizei care dureaza de peste sase ani, ei s-au saturat sa tot stranga centura si sunt mai inclinati...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016



Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2021







 
[x]