Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta rebranduirii - afla tot ce trebuie sa stii

de Alexandra Popescu 30 Iun. 2014 6299
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista aproximativ la fel de multe motive pentru rebranduirea unei afaceri ca si modalitatile prin care poti face asta. Unele dintre motive sunt pozitive, altele mai putin pozitive.

 
Insa, indiferent de motivul rebranduirii, exista modalitati gresite si bune pentru a face acest lucru. Primul pas ar fi determinarea gradului rebranduirii, care este determinat de motivul dorintei de a schimba perceptia pietei.
 
Rebranduirea partiala
In situatiile in care o marca a fost ferm stabilita, inca este simplu de depasit sau are nevoie de actualizare ca urmare a adaugarii unor produse si servicii noi. In aceste cazuri, nu vrei sa elimini valoarea brandului care a fost dezvoltat de-a lungul anilor, dar pur si simplu faci modificari subtile pentru a actualiza sau reprezenta oferta extinsa.
 
Rebranduire totala
Fuziunile corporative vor duce la rebranduirea completa. Cand organizatiile au esuat in stabilirea brandului sau au trecut printr-un scandal de orice fel, rebranduirea totala poate fi in ordine. In aceste cazuri, intentia este de a sterge orice identitate de brand anterior si inlocuirea lui completa cu imagini si mesaje noi.
 
In acest caz, Sprint este un exemplu foarte bun al rebranduirii totale, ceruta atunci cand compania a fuzionat cu Nextel. Compania a eliminat logo-ul unghiular (si culoarea rosie corporativa), care parea indicativul inflexibilitatii, si l-a inlocuit cu un logo mult mai fluid - plasat pe un fundal auriu vesel - care reflecta flexibilitatea si prietenia companiei.
 
Sfaturi de rebranduire
In timp ce este imposibil sa stii care va fi rezultatul rebranduirii, cu siguranta te poate pune intr-o pozitie de succes luand decizii solide, incepand cu construirea unei echipe de brand-planning. Angajatii de incredere ar trebui inclusi si, poate, unii clienti de prim-rang, astfel incat sa primesti intrare externa.
 
Urmatorul pas este revizuirea modului in care compania opereaza pentru a te asigura ca procesele si procedurile interne sunt adecvate, avand in vedere mesajele noului brand sau determinarea a ceea ce este nevoie sa fie modificat. Ca urmare a acestui exercitiu, lansarea are nevoie sa fie orchestrata; angajatii trebuie sa fie pasionati de noul brand, asa ca ei pot genera pasiune si pe piata. Ar trebui sa se implice fiecare departament, deoarece rebranduirea nu este doar o functie de marketing, ci un efort al intregii companii.
 
Odata ce entuziasmul initial moare, este importanta sustinerea noului brand prin instituirea unui program continuu de masurare a utilizarii coerente si completa a angajatilor. Mentinerea integritatii brandului in cadrul unei companii este motivul principal pentru rebranduire.
 
Gandeste-te care dintre cele doua modalitati de mai sus ti se potrivesc, in cazul in care doresti rebranduirea, si aplica-le.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceribrandrebranduiremarcalogosfaturi brandsfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
01 Aug 2024
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]