Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asa evitati sa va fie blocat accesul la SUBVENTII. Obtineti 27.000 de lei pentru fiecare angajat

de Ideideafaceri.ro 03 Sep. 2018 5671
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In calitate de angajator ati aflat deja ca legea s-a schimbat! La angajarea absolventilor primiti acum subventii consistente, de 2.250 lei pentru fiecare, timp de 12 luni.

Mai exact, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60 din 5 iulie 2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul fortei de munca, publicata in Monitorul Oficial nr. 577 din 9 iulie 2018 va ofera acum, la angajarea absolventilor, subventii consistente – 2.250 lei/absolvent angajat, timp de 12 luni. Subventiile au fost majorate de la 900 la 2.250 de lei.
 
 
Situatia in care angajati absolventi este benefica atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. Dvs. va bucurati de banii oferiti de Stat si ajutati tineri absolventi deschizandu-le drumul profesional, iar ei castiga experienta si au sansa sa lucreze intr-o companie apreciata. 
 
Desi pare usor, ei bine, nu este! Conditiile impuse de lege, pot sa blocheze accesul dvs. la aceste subventii! Cum faceti totusi sa va bucurati de banii oferiti de Stat si sa ajutati tineri absolventi deschizandu-le drumul profesional?
 
La editura Rentrop & Straton a aparut lucrarea Subventii pentru angajatori la incadrarea absolventilor (...click aici pentru detalii despre lucrare >>)
 
Raspunde tuturor intrebarilor care poate va framanta si evidentiaza aspecte legislative importante de care depinde obtinerea subventiilor.
 
Aflati dintr-o sursa sigura si completa:
  • care sunt reglementarile in vigoare pentru angajarea absolventilor
  • cine poate poate angaja absolventi
  • angajarea caror absolventi poate atrage subventia pentru angajator
  • in ce conditii angajatorul poate beneficia de subventii
  • cum se face recrutarea absolventilor
  • in ce consta conventia cu ANOFM
  • cum sa evitati returnarea subventiei - conditii (...detalii aici >>)
  • ce sanctiuni se pot aplica in cazul incalcarii legii.
 
Iata ce spune legea:
Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 2.250 lei.
 
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, suma prevazuta la alin. (1) pe o perioada de 18 luni.
 
Nu beneficiaza de prevederile art. 80 din Legea nr. 76/2002, actualizata:
a) angajatorii care au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant;
b) angajatorii care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca cu absolventii institutiilor de invatamant;
c) angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este detinuta de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alti angajatori care au beneficiat de cel putin una dintre facilitatile prevazute la alin. (1) si (2), precum si la art. 85, pentru persoanele in situatia carora raporturile de munca cu angajatorul care a beneficiat de facilitati au incetat prin demisie, conform prevederilor legale, in ultimii 2 ani;
d) angajatorii care la data solicitarii acordarii masurii de stimulare a ocuparii fortei de munca se afla in situatia de insolventa, in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare speciala, care au activitatile suspendate sau restrictii asupra acestora.
 
Suma prevazuta, in cuantum de 2250 lei, se acorda angajatorilor care beneficiaza conform prevederilor legale de aceste sume si in situatia in care, in perioada de acordare a sumelor sau in perioada in care exista obligatia legala de mentinere a raporturilor de munca, absolventii institutiilor de invatamant din randul persoanelor cu handicap nu mai au statut de persoana cu handicap.

Masurile de stimulare prevazute la art. 80 nu se acorda pe perioadele in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate.
 
Masura de stimulare prevazuta la art. 80 se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat de absolvent, precum si pentru perioadele in care persoana se afla in concediu de odihna.
 
Angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni de la data incheierii.

Angajatorii care inceteaza raporturile de munca sau de serviciu ale absolventilor, anterior termenului prevazut mai sus, sunt obligati sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare absolvent pentru care a incetat raportul de munca sau de serviciu anterior termenului mentionat, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, daca incetarea acestora a avut loc din urmatoarele motive:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. d) si e), art. 61 lit. d) si art. 65 din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de serviciu in temeiul art. 97 lit. b), art. 98 alin. (1) lit. e), art. 99 alin. (1) lit. b) si c) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.l putin 18 luni de la data incheierii*).
 
Angajatorii care, dupa indeplinirea obligatiei mentinerii raporturilor de munca de 18 luni, continua raporturile de munca sau de serviciu cu absolventii incadrati in conditiile art. 80 primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de munca sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane si virate, conform legii.
 
Ajutorul financiar prevazut mai sus, poate fi acordat pe o perioada de cel mult 2 ani de la data indeplinirii obligatiei de 18 luni.
 
Prin contributii sociale datorate de angajatori se intelege contributia de asigurari sociale, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari pentru somaj.
 
Ajutorul financiar se vireaza, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care nu inregistreaza debite provenind din neplata contributiilor sociale, prin plata acestei sume, in termen de 90 de zile de la data aprobarii cererii. 
 

Stiti exact ce aveti de facut ca sa obtineti subventiile?

6.000 de euro/angajat NU reprezinta o suma pe care sa o ratati!
 
 
...click aici pentru Subventii pentru angajatori la incadrarea absolventilor, lucrarea care va face munca mai usoara >>
 


Tags: subventii angajatiangajare studentiangajare absolventisubventii angajator

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]