Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camera Deputatilor a adoptat impozitul specific in turism si alimentatie publica

de Alina Constantinescu 05 Iul. 2016 6525
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aveti o afacere in turism sau alimentatie publica? Este important sa stiti ca plenul Camerei Deputatilor a adoptat saptamana trecuta un proiect de lege prin care impozitul pe profit este inlocuit cu un impozit specific in industria turismului, la hoteluri si unitati de alimentatie publica.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Camera Deputatilor a adoptat in plen o initiativa legislativa care reglementeaza impozitul specific pentru firmele care desfasoara activitati in domeniul hotelier, restaurante, baruri si care ofera facilitati de cazare pentru vacante.

Initiativa legislativa supusa dezbaterii  are ca obiect de reglementare asigurarea cadrului legal privind stabilirea unei noi modalitati de impozitare aplicata contribuabililor din sectorul turistic, hotelier, restaurante si alimentatie publica, in scopul stimularii investitiilor si eliminarii concurentei neloiale.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputatilor cu amendamente printre care mentionam extinderea impozitului specific si pentru micro-intreprinderi, precum si eliminarea conditiei de realizarea unei cifre anuale neta, in echivalent lei, de pana la  5 milioane euro, ponderea totala a veniturilor de peste 70%, precum si conditia de numar mediu anual de salariati mai mic sau egal cu 250.

“Legea a fost ceruta de intreg spectrul industriei de turism din Romania pentru a simplifica modalitatea de raportare, conformare voluntara, respectiv controlul din partea autoritatilor publice. Salutam adoptarea acestui tip de impozitare, mai modern, axat pe baza unor modele de buna practica la nivelul altor tari europene. In egala masura, trebuie sa fim foarte atenti ca implementarea acestei masuri sa fie una simpla si sa se asigure ca intreprinderile mici si mijlocii nu sunt dezavantajate in raport cu marii operatori din turism.”, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2017 se va aplica o noua forma de impozit forfetar.

Deputatul PSD Mircea Dobre, initiatorul proiectului, a precizat ca "este un avantaj foarte mare pentru industria turismului, in urma acestui proiect de lege se elimina impozitul pe profit si se adauga acest impozit specific, va fi avantajos pentru ca vor ramane mai multi bani pentru investitii, pentru dezvoltare si modernizare in aceasta zona”.

Proiectul de lege reglementeaza impozitul specific din 2017 pentru firmele care desfasoara activitati corespunzatoare codurilor CAEN:

5510 - "Hoteluri si alte facilitati de cazare similare";
5520 - "Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata";
5530 - "Parcuri pentru rulote" campinguri si tabere’’;
5590 - "Alte servicii de cazare";
5610 - "Restaurante’’;
5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente";
5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a.";
5630 - "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor".

Sursa: CNIPMMR


Tags: turismalimentatie publicaafacereimpozit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes

de Idei de afaceri
21 Nov 2023
Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer". Noi ne vom referi la termenul simplu "bere", un produs de fermentatie...

Incepe o afacere cu flori in ghiveci. Cum sa te impui pe piata si sa obtii profit

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Cum sa ai o afacere de succes: 5 carti de business care te pot ajuta in cariera

de Idei de afaceri
09 Iul 2020
Cititul reprezinta o modalitate rapida de a afla informatii noi, de a gandi creativ si de a-ti diversifica perspectivele. Intrebat care este...

Succesul in business: 5 modalitati pentru a-ti promova inteligent afacerea locala

de Idei de afaceri
19 Iun 2020
Promovarea unui business este o provocare constanta pentru intreprinzatori, cu atat mai mult daca au o afacere locala. Pentru a supravietui,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]