Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes

de Idei de afaceri 05 Aug. 2022 242
Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, Romania pe locul 28 in topul mondial al consumului mediu de bere si pe 23 in Europa, cu 58 de litri pe cap de locuitor. Cea mai mare consumatoare de bere este Cehia, cu 158 de litri pe cap de locuitor. In materie de vin, Romania consuma in medie 23 de litri pe cap de locuitor.

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, „craft beer“. Noi ne vom referi la termenul simplu „bere“, un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.

Berea este fara indoiala cea mai „veche“ bautura produsa de om, incepand, se pare, cu Egiptul Antic si Mesopotamia, acum nu mai putin de 8000 de ani. Berea produsa in timpuri stravechi nu avea probabil nici cea mai mica asemanare la gust cu berea pe care o cunoastem noi astazi.
 

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale

 
- berea artizanala este produsa in loturi mici de 2.000-2.200 litri, doar din apa, malt, hamei si drojdie, fara a utiliza inlocuitori ai maltului sau aditivi si se adreseaza consumatorilor avizati, celor curiosi si celor ce doresc sa consume o bautura curata
 
- berea artizanala nu se fabrica in bucatarie
 
- berea artizanala se obtine in instalatii profesionale, realizate numai din otel inox, utilizand tehnologii traditionale (fermentarea pe faze – fermentare primara,secundara si maturare), dar respectand principiile moderne si obligatorii in UE in ceace priveste igiena si protejarea sanatatii consumatorului (principiile HACCP)
 
- berea artizanala este si o „bere vie”, intrucat nefiind filtrata si pasteurizata, contine drojdie activa si intregul complex vitaminic produs de aceasta, dar si o gama larga din proteinele continute in materia prima.

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
- berea artizanala este o bere mai gustoasa, mai „plina”, mai onctuoasa, cu un dioxid de carbon bine legat prin fermentare, cu un continut de alcool de 5,2-5,4% care insa nu „zgarie” cand o bei asa cum se intampla cu unele beri comerciale.
 
- berea artizanala este o bere mai „tare”. Cu un continut de zahar in must de 12% fata de 9,5… 11,5% cat au majoritatea berilor blonde comerciale, berea artizanala ajunge la un continut de alcool de 5,2-5,4% care se simte.
 
- berea artizanala este o bere sensibila. Continutul de drojdie vie dintr-o bere nefiltrata, nepasteurizata si restul de zaharuri ii confera plinatate si o oarecare „dulceata”, o fac insa sensibila, neputand fi tinuta in soare, la 30 grade, deoarece fermentatia va reporni, presiunea in sticla va creste si se poate chiar deteriora.
 
- berea artizanala este o bere complicat de comercializat. Marii producatori de bere nu comercializeaza de regula bere nefiltrata si nepasteurizata din cauza perioadei scurte pentru care pot asigura garantia (5 -9 zile ) si in conditii restrictive de temperatura de max. 6°C.
 
Exista si exceptii, berile refermentate in sticle speciale, rezistente la presiune, destul de rar intalnite in comert. Berea Cazino se vinde direct consumatorului final, care poate usor respecta conditiile de garantie ale producatorului – o bea repede si rece.
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: bere artizanalaafacere bere artizanalacaracteristicile esentiale ale berii artizanale

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2022







 
[x]