Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Care sunt clientii tinta intr-o afacere fast-food?
Este important ca stiind aceste date sa incercati sa cunoasteti dorintele clientilor tinta si evident, sa le indepliniti.
Banii se castiga in gastronomie la fata locului, deci in contact cu clientii. Folositi pentru acest lucru orice ocazie, chiar cand stati in spatele tejghelei si intrati in vorba cu clientii.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura de sofran
Pentru ca trebuie sa stiti cui sa va adresati inainte de a demara o afacere in acest domeniu, noi am identificat pentru dumneavoastra categoriile de consumatori fast-food si care sunt preferintele lor.
Cei care consuma produse de tip fast-food sunt:
● copii de peste 7 ani, in proportie de 15%;
● tineri, in special barbati, in proportie de 65%. Chiar daca nu au venituri extraordinare, au o placere foarte mare in a manca in oras. De fapt aceasta este cea mai importanta categorie, tinerii acoperind cel mai mare procent din amatorii de mancaruri servite in fast-food. O atmosfera prietenoasa si preturi decente, este tot ce isi doreste tanara generatie!
● adulti in proportie de 15%. Oamenii din aceasta generatie sunt interesati mai mult de o servire excelenta si de produse variate sau deosebite.
● varstnici in proportie de 5%. Oamenii in etate au venituri mai mici, preferand produse proaspete la preturi convenabile. Dar apetitul acestora este mult redus fata de cel al tinerilor iar cei mai multi dintre ei nici nu mai pot consuma shaorma, din motive de sanatate.
Consumatorii sunt atrasi de diferite beneficii ale fiecarei shaormerii/ fast-food in parte, raportat la preferintele lor:
- unii sunt atrasi de cantitate “sa fie mare frate, daca nu ma satur nu mai calc”;
- altii sunt sensibili la pret “sa fie 10 lei ca <La Grasi>, si ayranul gratis”;
- altii prefera condimente ciudate, sosuri exotice sau foarte picante “brrr, asta chiar ma face sa ma cutremur!”;
- altii vor sa socializeze cu shaormarul sau patronul.
etc.
Pe de alta parte:
- unii mananca de foame (zilnic sau aproape zilnic);
- altii mananca de moft (din cand in cand pentru ca le place ideea);
- altii mananca o shaorma ca experienta, fiind gurmanzi de felul lor (ce le-ar mai zice cei care mananca shaorma de foame sau cei care vor sa dea 7 lei pe ea).
Articole conexe
Top 3 tendinte in decorul de nunta: ce este la moda in acest an?
de Idei de afaceriCercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi
de Bianca TilaInfluencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie
de Bianca TilaAnaliza PEST(LE): Ce este si cum iti ajuta compania sa evolueze
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit