Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce invatam din vanzarile pierdute si care este importanta acestui proces neplacut?

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile pierdute sunt teribil de frustrante. Am investit timp si energie si entuziasm si totusi nu am reusit sa ne convingem potentialii clienti sa ne achizitioneze produsele, serviciile, nici macar sa le incerce. Am gresit si ne dam seama ca trebuie sa identificam cu exactitate sursele problemelor pentru a stii ce elemente sa evitam pe viitor. Iata cateva elemente pe care trebuie sa le retineti din vanzarile pierdute:

1.    Stabiliti clar in ce punct ati pierdut clientul? S-a intamplat cand ati adus in discutie lista de caracteristici ale unui produs sau serviciu? Ar fi trebuit sa puneti accentul pe beneficii?

2.    Stabiliti ce ton al vocii ati folosit si daca acesta a fost cel potrivit. Clientul parea plictisit, enervat, supra-incarcat cu informatie?

3.    Ganditi-va si alcatuiti o lista cu toate obiectiile clientului dvs. Ati reusit sa le rezolvati pe toate? In ce maniera? V-ati balbait? Ati ezitat in oferirea solutiilor, raspunsurilor, lamuririlor? Cat de convins parea clientul de raspunsurile dvs? Mai este de munca la script-ul pe care il folositi in rezolvarea obiectilor clientilor dvs?

4.    Ce elemente s-au dovedit benefice, de succes in apropierea clientului de brandul pe care il reprezentati? L-au surprins anumite beneficii si atunci este cazul sa le folositi in pe viitor si cu o mai mare pregnanta, sa puneti mai mult accent pe ele. L-au impresionat anumite centre de originalitate si unicitate si atunci acesta poate deveni centrul de interes al viitorilor clienti.

Iata doar cateva intrebari la care trebuie sa veniti cu raspunsuri clara, oricat de neplacut ar fi procesul de a va evalua si re-evalua performanta si eficienta de care ati dat dovada in incercarea de a castiga un client. Este un proces asemanator cu evaluarea unui test picat si este frustrant, insa cu cat actionati mai rapid, mai prompt, imediat dupa esec, cu atat veti putea sa va oferiti raspunsuri mai clare si mai definitorii pentru situatia in care va aflati.

Nu ignorati caracteristicile si profilul de ansamblu al clientului cu care ati discutat si luati in calcul elementele de varsta, gen, nivel al educatiei, nivel al venitului, categorie sociala din care face parte si orice alte coordonate considerati importante pentru a va potrivi viitoarele tehnici de vanzare pentru rezultate perfecte.




Tags: vanzarevanzaritehnici de vanzarevanzari pierduteclienti pierduti

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]