Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai buna forma de motivare a angajatilor: Pedepse sau Recompense?

de Ilinca Dobrescu 03 Apr. 2013 3036
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne pedepsim angajatii sau nu? Asta este adevarata intrebare! Cum ar trebui sa ne motivam angajatii pentru ca acestia sa dea randament cat mai inalt? Cum ar trebui sa procedam pentru a ne asigura ca rezultatele vor fi cat mai bune? Care sunt strategiile care vor functiona rapid si pe termen lung?

Specialistii sunt impartiti in doua categorii. Sunt cei care spun ca cea mai buna strategie de motivare a angajatilor este reprezentata de recompense la finalizarea sarcinilor cu succes, la indeplinirea obiectivelor la timp si cu rezultate bune.

Si mai sunt si cei care cred ca cele mai bune rezultate se obtin atunci cand intervine ideea de disparitie a unei stari de bine. Cu alte cuvinte, ai dat un salariu mare si in lipsa unor rezultate satisfacatoare, apare posibilitatea ca acesta sa fie diminuat.

Conform unui studiu efectuat pe 150 de profesori, au reiesit cateva informatii demn de luat in considerare. Economistul John List a separat profesorii in doua grupuri. Primul grup a fost cel alcatuit din profesori carora li s-a promis un bonus daca la finalul anului notele studentilor se vor fi imbunatatit, informeaza INC.

Al doilea grup era format din profesori care au primit bonusul, insa acesta urma sa fie inapoiat in cazul in care notele studentilor nu cresteau in mod satisfacator intr-un termen dat, noteaza INC.

Notele studentilor s-au imbunatatit in mod considerabil in cazul grupului de profesori carora urma sa li se ia bonusul primit. Iata o situatie care scoate la iveala informatii incredibil de valoroase pentru orice angajator.

Si desigur, ne amintim si strategia utilizata de Warren Buffett si multi alti guru din mediul de afaceri: nu isi platesc angajatii bine pentru ca au profit din care sa o faca, ci au profit pentru ca isi platesc angajatii in mod corect. Iata o perspectiva din care prea putini angajatori privesc lucrurile.

Mult succes si afaceri profitabile!

sursa foto: www.sxc.hu

 


Tags: motivarea angajatilormotivare angajatistrategii motivare angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]