Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum identificam audienta potrivita pentru afacerile noastre simplu, rapid si ieftin!

de Adela Simonescu 24 Feb. 2012 3623
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O mare greseala pe care multi antreprenori si marketeri o comit este cea de a nu identifica, in mod corect si cat mai fidel, audienta careia se adreseaza afacerile pe care le conduc sau pe care le reprezinta. Audienta trebuie identificata in mod clar, conturata in cele mai mici detalii pentru a ne potrivi strategiile de marketing si de advertising pe fundatii solide, reale, obiective si care sa ne aduca profituri consistente.

Iata cateva aspecte de luat in considerare, aspecte care ne ajuta sa ne identificam in mod corect audientele carora ne adresam in afacerile noastre:

1. Stabiliti ce beneficii aduc produsele sau serviciile dvs si ce audienta le necesita.

2. Stabiliti care sunt consumatorii dvs actuali, care sunt caracteristicile lor, care sunt preferintele si modul in care cumpara. Pe baza acestor date puteti sa conturati o audienta generala pe care va bazati in afaceri.

3. Stabiliti ce fel de consumatori doriti dvs, pentru afacerile pe care le conduceti sau pe care le reprezentati. Care este consumatorul ideal?

Iata si cateva intrebari la care trebuie sa oferiti raspunsuri, raspunsuri care va ajuta sa conturati in mod fidel audienta careia va adresati:

1. Ce varsta au consumatorii ideali?
2. Unde locuiesc? In mediul urban sau in cel rural?
3. Ce marci folosesc in acest moment si ce beneficii ati putea sa oferiti, in plus, pentru a-i atrage in tabara dvs?
4. Ce valori si interese detin consumatorii dvs ideali?
5. Ce nivel de venituri detin consumatorii dvs ideali?
6. Care este nivelul educatiei consumatorilor ideali?

Acestea sunt doar cateva aspecte spre care sa va centrati atentia pentru a contura cat mai bine audienta careia va adresati. In masura in care detineti o imagine completa si cat mai detaliata asupra consumatorilor tinta, profiturile vor fi mai consistente sau mai putin solide.

Aveti nevoie de un sistem de cercetare si documentare care sa va ajute sa alcatuiti o baza de date referitoare la detaliile legate de audienta dvs tinta, baza de date pe care trebuie sa o luati in calcul atunci cand lansati un produs, cand imbunatatiti un produs sau servicii, cand scoateti din linia de productie servicii sau produse.

Care sunt instrumentele care ne ajuta sa identificam audienta corecta pentru afacerile noastre, simplu, rapid si ieftin?

Folositi-va de sondaje, de focus-grup-uri, de chestionare si concursuri care sa ceara informatii din randul participantilor. Folositi-va de blogging si de conturile de Google Analytics, de feedback-ul oferit de clientii existenti, de statistici si, mai presus de orice, de beneficiile retelelor de socializare. Acestea reprezinta unelte extrem de utile in a ne furniza toate datele necesare referitoare la consumatorii actuali si la consumatorii interesati/potentiali.


Tags: audienta tintaafaceriaudienta tinta afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]