Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi ucid oamenii de afaceri productivitatea!

de Matei Antonescu 10 Dec. 2013 2526
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din dorinta de a deveni din ce in ce mai productivi, deseori dam in cealalta extrema, cea a contra-productivitatii. Descoperim ca avem la dispozitie prea multe instrumente de lucru si ca ne-am luat asupra noastra tone de responsabilitati si sarcini care par sa nu se mai termine sau sa aiba o finalitate incredibil de proasta.

Aceasta este realitatea pentru toti cei care doresc sa devina din ce in ce mai productivi, fara rezultate bune. Iata si care sunt cele mai grave greseli pe care le comitem si care ne ucid productivitatea:

1. Folosim prea multe instrumente de lucru, sisteme de analiza, soft-uri si nu numai!
In momentul in care ne dorim sa obtinem rezultate mai bune in munca noastra, de interes major sunt instrumentele pe care mizam. Daca acestea sunt performante, sansele de succes sunt mari. Daca acestea sunt prea multe, dam in cealalta extrema, cand nu vom mai putea lua decizii din cauza ca avem la dispozitie o suma prea mare de informatii si optiuni!

Folositi un instrument de incredere, recomandat de experti din domeniu si ramaneti la acesta cat timp lucrurile merg bine.

2. Vrem sa facem cat mai multa treaba si, in consecinta, ne asumam riscuri si responsabilitati uriase. Credem ca daca sunt trecute pe lista de sarcini, ele trebuie sa fie indeplinite.

Adevarul este ca cel mai des ne vom lovi de sarcini indeplinite haotic, pe ultima suta de metri, in mod necorespunzator si, evident, cu rezultate care lasa de dorit.

Ideal este sa va ocupati de un numar redus de sarcini si succesul acestora sa fie cat mai mare.

3. Nu stim unde vrem sa ajungem. Daca nu detineti o viziune clara, o finalitate precisa a actiunilor pe care le intreprindeti, greselile se vor strecura foarte rapid in munca dvs. Stabiliti in mod clar care sunt obiectivele pe care doriti sa le atingeti si care este lista de prioritati de care sa va ocupati pentru succes pe termen lung, nu doar pe termen scurt.

4. Incepeti cu ce nu va place. Nu ne place sa tinem contabilitatea, insa este necesar sa ne ocupam de acest capitol in mod personal. Nu ne plac numeroase sarcini si responsabilitati, insa cu cat ne vom achita de ele mai rapid, cu atat vom deveni mai productivi. Stresul lor a fost anulat si pe fondul starii de relaxare, munca merge cu mai multa productivitate!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: productivitate afaceriproductivitatemanagement afaceriproductivitate

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]