Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum o aplicatie banala a revolutionat App Store

de Alexandra Popescu 25 Iun. 2014 2738
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Traim intr-o lume unde ideile geniale se intalnesc cu cele banale, dar in care cele banale sunt mult mai interesante decat cele dintai. Tehnologia uimeste din nou, dar de aceasta data prin banalitate si prin veniturile enorme reiesite din aceeasi banalitate. Vorbesc despre o aplicatie care a reusit sa stranga mai mult de un million de dolari de la investitori, care face, practic, nimic. Ba da, face ceva! Spune "Yo"! Dar se mai intampla ceva mai apoi. Este hackerita.

 
Cum a aparut de fapt aceasta aplicatie. Un inginer din San Francisco, de la Or Arbel, a lansat aplicatia "Yo" de Ziua Pacalelilor in acest an si chiar el a crezut ca este o gluma. Aplicatia permite utilizatorilor sa trimita un "yo" altor utilizatori de pe site. Mesajul scris cu acelasi text apare pe telefonul utilizatorului insotit si de semnalul sonor "yo". Si asta este tot ceea ce face.
 
Si aplicatia a explodat. Yo este disponibila doar pentru iPhone, primind review-uri scandaloase. Yo a fost a sasea cea mai populara aplicatie disponibila pentru descarcare in App Store, fiind inaintea Instagram, Facebook si Youtube.
 
Alura este ca salutul "Yo" este in intregime dependent de context. Gandeste-te la o imbratisare: mama, prietenii te imbratiseaza, dar cand cineva special te imbratiseaza, este diferit. Asa este cu "yo".
 
Saptamana trecuta aplicatia a strans 1,2 milioane de dolari fonduri de la investitori, inclusiv de la Moshe Hogeg, o baza de date online a finantarii start-up-urilor. In mai putin de trei luni de la lansarea aplicatiei ca o gluma, Arbel este in cautarea angajarii unor dezvoltatori, pentru a ajuta la construirea unei aplicatii pentru utilizatorii de Android, si a inginerilor back-end.
 
Dar mai apoi ce se intampla? Aplicatia a fost sparta. Utilizatorul Vine denumit "hako", din Regatul Unit, a postat un videoclip in care aplicatia "yo" era redata muzical fara a spune "yo", Hako spune "Cred ca am spart Yo".
 
Cativa studenti din Georgia Tech au trimis un mail blogului TechCrunch pretinzand ca pot avea acces la numerele de telefon ale utilizatorilor. Ei spuneau ca pot obtine orice numar de telefon al utilizatorilor "Yo", ba chiar pot falsifica Yo-ul de la orice utilizator, pot spama orice utilizator cu multe "yo-uri". In plus, puteau trimite oricarui utilizator al aplicatiei o notificare cu orice text pe care il doresc.
Arbel a recunoscut ca are probleme de securitate, luand acest lucru foarte in serios, astfel ca au adus si o echipa de specialisti pentru a rezolva problema de securitate. Au specificat pentru entrepreneur.com ca unele dintre probleme au fost rezolvate, iar altele inca asteapta. 
 
Si iata cum o gluma de Ziua Pacalelilor a ajuns sa fie luata in serios, sa aiba multi utilizatori, ba chiar a ajuns sa atraga peste un million de dolari de la investitori. Este dovada ca banalul poate fi revolutionar.
 


Tags: afaceri de succesaplicatieapp storeandroidyoyo app storeor arbel

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

YouTube lanseaza facilitati noi pe desktop

de Bianca Tila
07 Aug 2023
Abonatii YouTube Premium pot utiliza noua facilitate de streaming "1080p enhanced" si pe desktop-uri, dupa lansarea pe mobil. In urma cu patru...

Youtube testeaza un produs pentru jocuri online

de Bianca Tila
26 Iun 2023
YouTube testeaza la nivel intern un produs pentru jocuri online, conform unui e-mail trimis angajatilor companiei-mama Google. Testarea la nivel...

Samsung lanseaza o noua aplicatie. Producatorul coreean anunta Samsung News

de Bianca Tila
20 Apr 2023
Samsung lanseaza o noua aplicatie, Samsung News. Aceasta este o aplicatie de stiri si va oferi acces la materialele publicate de numeroasele...

YouTube a obtinut peste 15 miliarde de dolari doar din publicitate

de Florin Amariei
04 Feb 2020
Publicitatea pe care utilizatorii platformei o vad a adus YouTube peste 15 miliarde de dolari intr-un singur an. Pentru prima oara in 14 ani de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]