Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai o afacere de succes: 5 carti de business care te pot ajuta in cariera

de Idei de afaceri 09 Iul. 2020 4508
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cititul reprezinta o modalitate rapida de a afla informatii noi, de a gandi creativ si de a-ti diversifica perspectivele.

Intrebat care este secretul succesului sau, Warren Buffett, unul dintre cei mai bogati oameni din lume a aratat catre un teanc de carti, mentionand ca citeste 500 de pagini in fiecare zi. „Citesc mai mult decat gandesc si iau mai putine decizii impulsive decat majoritatea oamenilor“, a spus omul de afaceri.

 

Arta afacerilor se invata, iar cartile de antreprenoriat scrise de unii dintre cei mai buni consultanti de business ori autori motivationali au schimbat vietile oamenilor din intreaga lume. 

 

Intr-o societate intr-o continua schimbare, viitorul muncii este ca o ecuatie cu mai multe necunoscute. Iti prezentam, in randurile ce urmeaza, cateva dintre cele mai de succes carti de business, care te pot ajuta sa intelegi mai bine lumea afacerilor.

1. „Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity“, de David Allen

Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity“, de David Allen a fost publicata in 2001 si este considerata una dintre cele mai bune carti de business. In acest volum, consultantul David Allen prezinta modul in care putem construi un sistem prin care sa gestionam mai bine timpul. 

 

Mintea este pentru  a avea idei, nu pentru a le pastra“, spune Allen in cartea sa. El sustine ca trebuie sa facem lucrurile potrivite la timpul potrivit. El le recomanda antreprenorilor sa isi revizuiasca prioritatile si volumul de munca o data pe saptamana. Aceasta practica, sustine el, ne va ajuta sa ne concentram pe lucrurile care conteaza in saptamana ce urmeaza.

2. „Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World“, de Cal Newport

Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World“, de Cal Newport este un ghid indispensabil tuturor celor care cauta succesul intr-o lume plina de perturbari. Cartea contine sfaturi practice pentru antreprenori si pentru creativi. Cal Newport explica modul in care ne putem antrena mintea si putem transforma obiceiurile de lucru, prin plasarea muncii profunde in centrul vietii profesionale. 

 

Daca nu produci, nu vei prospera, indiferent cat de priceput si talentat esti“, sustine Cal Newport care, in aceasta carte, subliniaza importanta realizarii muncii profunde, pe care o defineste ca fiind abilitatea de a te concentra fara sa fii distras de sarcinile care solicita intelectul. El le ofera sfaturi cititorilor despre cum sa reuseasca sa se concentreze si sa devina eficienti atunci cand muncesc.

3. „The Innovator's Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business“, de Clayton M. Christensen

Cartea scrisa de consultantul de afaceri Clayton M. Christensen este bazata pe ideea ca marile companii pot esua tocmai pentru ca fac totul corect. „The Innovator's Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business“ este una dintre cele mai provocatoare si eficiente carti de business din toate timpurile. 

 

Christensen analizeaza schimbarile tehnologice si importanta lor in succesul unei companii. Despre aceasta carte, considerata revolutionara, s-a spus ca a schimbat pentru totdeauna lumea corporatista americana.

4. „How to Win Friends & Influence People“, de Dale Carnegie

Dale Carnegie este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX. Milioane de oameni din intreaga lume si-au imbunatatit vietile personale si profesionale pe baza invatamintelor din cartile sale. In „How to Win Friends & Influence People“, el ofera sfaturi practice despre cum putem iesi dintr-o rutina mentala, astfel incat viata sa devina mai plina de satisfactii. 

 

Cititorii vor descoperi in aceasta carte diferite moduri de a-i face pe ceilalti sa ii placa, sa fie de acord cu modul lor de gandire si sa ii schimbe fara sa starneasca resentimente. De asemenea, vor afla cum sa devina vorbitori mai buni, cum sa devina populari si cum sa atraga mai multi clienti.

5. „Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ“, de Daniel Goleman

Daniel Goleman sustine ca modul in care ne raportam la inteligenta umana este prea restrans si ca emotiile noastre joaca un rol deosebit in luarea deciziilor si, implicit, in succesul individual. 

 

Constiinta de sine, controlul impulsurilor, persistenta, motivatia, empatia si abilitatile sociale sunt calitati care ii ajuta pe oameni sa exceleze in domeniile de activitate in care profeseaza. In cartea „Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ“, Daniel Goleman arata cum inteligenta emotionala poate fi alimentata si consolidata de fiecare dintre noi.

 

Toti ne dorim un castig consistent, o afacere de succes, o mai buna interactiune cu oamenii. Se intampla, adesea, ca raspunsurile la dorintele noastre sa existe in cartile pe care le citim.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere de succescarti de businesscastigantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes

de Idei de afaceri
21 Nov 2023
Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer". Noi ne vom referi la termenul simplu "bere", un produs de fermentatie...

Cele mai bune 5 sfaturi de la antreprenori bogati pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
21 Nov 2019
Daca te gandesti sa pornesti o afacere, atunci iata ce sfaturi iti dau unii dintre cei mai bogati antreprenori din lume. Garanteaza-ti succesul!...

Strategii castigatoare pentru o afacere noua

de Idei de afaceri
06 Mar 2023
Afacerile de succes apeleaza tot timpul la strategii care le ajuta sa iasa la suprafata pentru a deveni profitabile. Sa vedem, asadar, care sunt...

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a infiintat Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat

de Alina Constantinescu
10 Ian 2017
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florin Jianu a decis, ieri, prin Ordin de ministru, infiintarea Comitetului Consultativ...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]