Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci o prezentare de produs geniala

de Ana Steinberg 27 Apr. 2017 31539
4.42 din 54 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oricine lucreaza in vanzari este nevoit sa faca din cand in cand cate o prezentare de produs. Fie ca este vorba de o prezentare informala pe care o faci in timpul pranzului in timp ce discuti cu un coleg, fie ca este o prezentare formala in cadrul unei sedinte, aceste prezentari pot influenta in mod pozitiv sau negativ abilitatea ta de a face vanzarile sa creasca. Iata cateva strategii care te vor ajuta sa ai o prezentare foarte eficienta:

1. Incepe cu un rezumat al situatiei celeilalte persoane careia incerci sa-i vinzi ceva. Uita de informatiile despre compania ta pentru o clipa, premiile pe care le-ai castigat sau companiile cu care ai lucrat pana in prezent. Prezinta mai intai factorii esentiali care il privesc pe cumparator.

2. Fii concis. Daca ai alocate 60 de minute, incearca sa termini in mai putin de 45. Nimeni nu o sa se planga vreodata pentru ca ai terminat mai devreme.

3. Concentreaza-te pe informatia de tip "must-have". Cele mai multe prezentari contin mult prea multe detalii care sunt irelevante pentru cumparator. Imbunatateste-ti prezentarile discutand doar elementele cu adevarat importante ale ofertei tale.

4. Foloseste povesti, studii de caz sau alte exemple. Construieste-ti prezentarea astfel incat sa demonstrezi cat de mult au beneficiat oamenii de oferta ta.

5. Discursul tau trebuie sa fie de fapt un dialog. Cele mai multe prezentari de produs sunt de obicei transmise intr-o singura directie: de la transmitator catre receptor. Implica oamenii in discursul tau si fa-i sa participe la conversatie. Pune-le intrebari si cere-le parerea.

O prezentare diferita te va face sa te distantezi de ceilalti si sa iti cresti vanzari, sa iti dezvolti afacerea si sa ai mai multa incredere in abilitatile tale. Asa ca modifica-ti modul de a face prezentari de produs si incepe sa vinzi din ce in ce mai mult!


Tags: prezentare produsvanzarimarketingclienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 54 voturi.

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]