Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google poate prelua Motorola cu o conditie: Android ramane gratis urmatorii 5 ani!

de Ilinca Dobrescu 21 Mai. 2012 3188
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatile chineze si-au dat aprobarea in cererea de preluare a producatorului de telefoane Motorola de catre Google, noteaza Capital. Tranzactia a ajuns la valoarea de 12,5 miliarde de dolari si aduce in prim plan o conditie esentiala pentru colaborarea dintre cei doi giganti. Google trebuie sa mentine gratis sistemul de operare Android pentru urmatorii cinci ani de zile.

In momentul in care s-a discutat despre preluarea Motorola de catre Google , Google a notat ca achizita "va ajuta la suprataxarea Android", noteaza Capital.

Achizitia Motorola reprezinta pentru Google o excelenta sansa de extindere in zona de manufacturare a mobilelor, tabletelor si altor sisteme de operare telefonica.

Mai mult, achizitia Motorola aduce pentru Google nu mai putin de 17.000 de patente Motorola.

Niki Fenwick, purtatorul de cuvant pentru Google a declarat ca guvernul chinez si-a oferit aprobarea pentru intelegere sambata.

Sistemul de operare Android este gratuit si functioneaza pe mai mult de 250 de milioane de telefoane mobile, inclusiv pe cele apartinand producatorului Motorla. Ultima versiune trebuie sa ramana gratuita pentru urmatorii cinci ani. Analistii Capital noteaza ca motivul aparent este cel de competitie, care ar putea fi afectata daca gigantul Google apare pe piata cu versiuni noi pentru Motorola Mobility.

Nu in ultimul rand, achizitia Motorola ofera Google sanse serioase de intrecere a competitorilor principali, Apple si Microsoft fiind principalii vizati in lupta pentru suprematia pe piata tabletelor si a smartphone-urilor.

 


Tags: google androidgoogle motorolamotorola android

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]