Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Iti este frica sa vorbesti in public? 4 sfaturi care te ajuta sa faci fata oricarei situatii!
Emotii puternice sunt cele care te incearca in momentul in care trebuie sa tii un discurs, sa sustii o prezentare, un curs, o sesiune de coaching, o sedinta de mentorship sau chiar un intreg seminar. Situatia este cu atat mai dificila cu cat numarul participantilor si importanta acestora creste.
In linii mari, orice ocazia de a vorbi in public se poate transforma intr-un mare fiasco sau intr-un succes deplin! Pentru ca lucrurile sa cada in cea de-a doua categorie, iata si regulile de aur de care tinem intotdeauna cont:Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic Realizarea de sapun natural
1. Vino cu temele facute! Niciodata nu incerca sa tii un discurs, sa sustii o prezentare pana in momentul in care esti sigur 100% de cat de bine cunosti subiectul despre care vei discuta. Este esential sa fii informat in profunzime cu privire la subiectele pe care le vei aborda, cu privire la aspectele centrale pe care vei pune accentul!
2. Exerseaza cat mai mult. Nimeni nu vorbeste in public in mod spontan 100%. Desigur ca fiecare dintre noi incearca sa ofere spontaneitate, originalitate, un discurs natural si fluent, insa un plan de atac avem cu totii. Stim de la bun inceput despre ce discutam, ce vom spune, ce ton vom folosi, ce teme vom aborda, de ce cuvinte-cheie ne vom lega in prezentarea noastra.
Asa ca exerseaza cat poti de mult pentru ca rezultatul final sa fie unul de exceptie!
3. Roaga un specialist sa te evalueze. Roaga-l sa ia notite pe parcursul intregii tale prezentari si sa iti spuna care sunt punctele slabe pe care le observa, care sunt momentele in care expui argumente slabe, unde trebuie sa revii cu detalieri si explicatii mai concrete, care sunt cuvintele de care sa scapi, pe care sa le inlocuiesti cu versiuni mai fericite.
Esential este sa intelegem ca de oricat de multe ori ne-am asculta vorbind, noi vom fi mai mult sau mai putin subiectivi. In schimb, atunci cand cineva din afara intervine, situatia se schimba in mod dramatic. Descoperi ca ai un ton fals, ca iti subtiezi vocea din cauza emotiei, ca iti misti mainile prea mult, ca din modul in care gesticulezi tradezi faptul ca ai neglijat anumite teme de discutie, ca vrei sa eviti sa dai un anumit raspuns samd.
4. Ai grija la modul in care te prezinti. De la vestimentatie si pana la limbajul nonverbal, totul conteaza enorm de mult, mai mult decat va imaginati. Este esential sa aveti grija la modul in care gesticulati, la maniera in care zambiti, la felul in care aratati cu aceasta coafura/ machiaj/ vestimentatie samd.
La final, inainte de marele eveniment, nu uitati sa exersati inca o data. Imbracati-va cu hainele pe care le veti purta la evenimentul in cauza, urmati discursul stabilit si permiteti-va libertatea de a deveni spontan. Doar asa veti descoperi ce probleme pot aparea in timpul prezentarii si cum sa va ocupati de ele in mod onorabil.
sursa foto: www.sxc.hu
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit