Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MARKETINGUL REDUCERILOR: Piata Site-urilor de Reduceri Colective din Romania si Bulgaria in Cifre Medii

de Denisa Andronescu 04 Apr. 2011 4800
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

www.OfertaReduceri.ro, agregator de oferte ale site-urilor de reduceri colective, a realizat si prezentat publicitatii un studiu in perioada 1 februarie - 10 martie 2011, privind preturile si discount-urile oferite de fiecare astfel de site consumatorilor din Romania.

Rezultatele obtinute au fost comparate si cu cele practicate de site-uri de reduceri colective din Bulgaria.

Valoarea Medie a unui cupon pe site-urile de reduceri colective din Romania a fost de 74 RON, iar Reducerea Medie oferita consumatorilor a fost de 66%.

In special Cupoanele de Calatorie au fost cele care au influentat valoarea relativ ridicata a acestei medii si cele din Categoria Sanatate si Frumusete (cu un numar foarte mare de cupoane peste medie).

Pe categorii, Valoarea Medie a Cuponului/Voucherului a variat foarte mult, intre ~20 RON pentru cupoanele din Categoria Restaurante si Baruri si 574 RON pentru cupoanele din Categoria Calatorii. Pentru celelalte Categorii Valoarea Medie a unui cupon a fost de: 29 RON (Spectacole si Evenimente), 46 RON (Distractie), 51 RON (1 si 8 Martie), 53 RON (Servicii si Produse), 54 RON (Sport si Fitness), 81 RON (Sanatate si Frumusete) si 85 RON (Cursuri ).

In acelasi timp, Reducerea Medie oferita clientilor (utilizatori ai site-urilor de reduceri colective) a fost de aproximativ 66% (65,93%), variind si aici pe Categorii, intre 45% reducere la ofertele din Categoria Calatorii si 72% reducere la ofertele din Categoria Cursuri. Celelalte Categorii au inregistrat o reducere medie a ofertelor cu: 57% (Categoria 1 si 8 Martie), 63% (Categoria Distractie), 64% (Categoriile: Servicii/Produse, Restaurante/ Baruri si Spectacole/Evenimente), 68% (Sanatate si Frumusete) si 71% (Sport si Fitness).

Distributia pe Categorii si pe Tara a Numarului Total de Oferte de Reduceri

Pe site-urile de reduceri colective au fost oferite in perioada data un Numar de 891 Servicii si Produse al caror Pret Initial a fost in medie de 234 RON, astfel ca, cei interesati sa cumpere serviciile si produsele oferite cu pret redus au Economisit in medie 158 RON/cupon.

Cele mai multe oferte s-au inregistrat in Categoria Sanatate si Frumusete (412 oferte), Servicii si Produse (176 oferte) si Restaurante si Baruri (157 oferte) si cele mai putine oferte au fost in Categoriile: Spectacole si Evenimente (21) si Calatorii (24).

In ceea ce priveste Distributia pe Tara, Bucurestiul conduce detasat cu 764 oferte (85%), urmat la mare distanta de Cluj-Napoca cu 32 oferte (4%), Constanta, Brasov (3%), Iasi (6%), Pitesti, Ploiesti si Timisoara (1%). Mentionam ca pentru orasele din tara s-au luat in considerare numai ofertele proprii fiecarui oras (nu si cele cu aplicabilitate nationala din categoriile Calatorii si Servicii Online).

Top 10 Site-uri de Reduceri Colective (dupa Valoarea Medie a Cuponului si Numarul de Oferte)

37 site-uri de reduceri colective au avut oferte de reduceri in perioada studiata.

In TOP 10 site-uri dupa Valoarea Medie a Cuponului conduce TopDeals.ro cu un pret mediu de 201 RON/cupon (39 oferte), urmat de DealHouse.ro (184 RON, dar cu numai 2 oferte in perioada studiata), CityDays.ro (167 RON, la 37 oferte), Qupon.ro (124 RON, la 12 oferte), TeamDeals.ro (123 RON si 3 oferte), GetADeal.ro (122 RON si 40 oferte), Funkibiz.ro (110 RON si 9 oferte), e-redus (108 RON si 35 oferte), RedDeal.ro (103 RON si 8 oferte) si PretulDeAzi.ro (93 RON si 5 oferte).

Doua site-uri sunt pe primul loc in ceea ce priveste Numarul de Oferte de Reduceri: Groupon.ro si FunDeal.ro, ambele cu cate 105 oferte de reduceri. Le putem diferentia insa dupa procentul de reducere oferit de fiecare (61% Groupon.ro si 67% FunDeal.ro) si dupa valoarea medie a cuponului (91 RON la Groupon.ro si 69 RON la FunDeal.ro).

Dupa Numarul de Oferte urmeaza in TOP 10: Kuponiada.ro (cu 79 oferte), Zumzi.ro (58 oferte), Ideals.ro (46 oferte), DealFever.ro (42 oferte), GetADeal.ro (cu 40 oferte), TopDeals.ro (39 oferte), MyDeals.ro si GoldenDeals.ro (fiecare cu 38 oferte).

Comparatie cu Bulgaria

www.MoiteSdelky.bg, site-ul similar OfertaReduceri.ro din Bulgaria, a monitorizat in aceeasi perioada (1 februarie-10 martie) activitatea celor 24 site-uri de reduceri colective existente. Chiar daca site-urile de reduceri din tara vecina sunt mai putine ca numar (24 fata de 37 la noi, cu oferte zilnice) acestea au promovat catre consumatori cu 32 mai multe oferte de reduceri (923, fata de 891 la noi).

Pretul la serviciile si produsele la care se ofera reducere este in medie de 45 EUR in Bulgaria (fata de 56 EUR in Romania), Discount-ul Mediu oferit de site-urile din Bulgaria fiind mai mic cu 10% (56% fata de 66% la site-urile din Romania). Valoarea Medie a Cuponului este mai mare in Bulgaria (21 EUR, fata de 18 EUR in Romania) si astfel Economia obtinuta pe cupon mai mica (25 EUR fata de 38 EUR in Romania).

Pe categorii, cele mai multe oferte sunt si in Bulgaria in Categoria Sanatate si Frumusete (453 oferte), urmata de categoria Restaurante (148 oferte) si Calatorii (130 oferte, fata de numai 24 in Romania), iar cele mai putine oferte sunt in Categoria Evenimente (16).

Distributia pe orase este mai "uniforma": in Sofia intalnind 69% din oferte, fata de 85% in Bucuresti).

Top site-uri dupa numarul de oferte sunt: Grabo.bg (170 oferte), Zadrujno.bg (101 oferte) si Kolektiva.bg (95 oferte). Singurul site international prezent atat in Bulgaria cat si in Romania este GoldenDeals (17 oferte in Bulgaria si 38 in Romania in perioada selectata).

Zadrujno.bg este site-ul de reduceri colective al grupului Eastisoft, din care fac parte si OfertaReduceri.ro si MoiteSdelki.bg

OfertaReduceri.ro este agregator de oferte ale tuturor site-urilor de reduceri colective din Romania. www.OfertaReduceri.ro a fost lansat in Romania la inceputul lunii februarie 2011, de catre grupul Eastisoft.

Grupul Eastisoft (in cadrul Proiectului FinZoom - The Financial Guide Network) opereaza site-uri premium in Romania, Bulgaria si Turcia. Financiar: FinZoom.ro | MoitePari.bg | FinZoom.com.tr; Consiliere Credite Imobiliare: CreditLand.eu | CreditLand.bg; Investitii: InvestNet.bg; Reduceri Colective: Zadrujno.bg | EnuygunFirsat.com; Agregatori de Reduceri: MoiteSdelki.bg | OfertaReduceri.ro.




Tags: reducerisite-uri reducerifundeal.rotopdeals.ro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]