Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

McDonald's a scos din meniu McPlant, burgerul vegan

de Bianca Tila 08 Aug. 2022 1288
McDonald's a scos din meniu McPlant, burgerul vegan
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lantul de restaurante fast-food McDonal's a scos din meniul din SUA burgerul vegan McPlant. In acest sens, planurile companiei de a inlocui carnea cu variante bazate pe plante Beyond Meat s-au prabusit.

McDonald's a inceput la sfarsitul anului precedent sa testeze pe piata din SUA burgerul McPlant. Initial, era vorba despre un test limitat, insa in luna februarie a acestui an testul s-a extins la aproximativ 600 din cele 13.400 de restaurante din Statele Unite ale lantului.
 
Compania Beyond Meat a fost furnizoarea pentru chiflele vegetariene ale burgerului fara carne McPlant. 
 
Cu toate acestea, McDonald's decis sa puna capat testului, McPlant fiind indisponibil in resturantele din Statele Unite. Burgerul vegan nu a avut suficint succes pe piata, ce a dus la retragerea acestuia, potrivit analistilor de la JP Morgan si BTIG. De asemenea, McDonald's nu s-a asteptat ca cererea noului burger sa fie sub estimarile facute.
 
Compania a confirmat ca testul s-a incheiat, insa nu a adus nicio informatie cu privire la motivele acestei decizii sau daca planuieste o lansarea pe piata a acestui produs. McDonald's vinde in continuare burgerul McPlant in Europa, mai exact in Austria, Danemarca, Olanda si Marea Britanie.
 
In SUA, oprirea vanzarilor McPlant a provocat o scadere a actiunilor producatorului de alternative la carne, Beyond Meat. Totusi, scaderea inregistrata a fost de scurta durata. 
 
Bursa de pe Wall Street pare sa nu mai prezinte interes pentru povestea de succes a alternativelor la carne. In ceea ce priveste valoarea actiunilor Beyond Meat, aceasta a scazut la aproximativ 160 de dolari in iunie 2021, la doar putin peste 33 dolari in prezent.
 
In randul consumatorilor, succesul alternativelor la carne s-a inregistrat sub asteptari. Diverse lanturi de restaurante fast-food au incercat acest trend, precum Burger King, KFC, Dunkin' si Subway. Unele dintre acestea au eliminat deja substitutele din meniurile lor.
 
In aceasta situatie dificila se afla Dunkin' si McDonald's SUA, ce tocmai si-a anuntat retragerea burgerului McPlant.
 
Multe lanturi de restaurante ce au ales sa adopte alternative la carne nu s-au bucurat de o reusita. In acest sector, concurenta este dura si nisa pare sa se dezvolte lent.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mcdonald'smcplantburger vegan

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]