Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Economiei, presat sa continue PPE

de Florin Amariei 03 Feb. 2021 3585
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Economiei este presat de patronate sa continue Programul de Promovare a Exporturilor (PPE) prin care firmele primesc bani pentru aparitia la targuri.

Presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, a subliniat ca IMM-urile romanesti care beneficiaza de acest program aduc ulterior profit la bugetul statului prin exporturi.
 
"Fiecare stat intelege sa-si ajute firmele din tara care aduc profit la bugetul statului, sa le incurajeze. Concurenta mondiala este imensa si daca nu vii sa ajuti firmele... n-o sa vina Dacia la noi sa inchirieze doi sau sase metri patrati, cat capata firmele noastre. Ei au mii de metri, sunt firme multinationale, au posibilitati. Ori noi ne adresam in fiecare an la circa 1.000 de firme, de regula firme romanesti, IMM-uri, pentru ca ele au nevoie de asa ceva", a afirmat Mihai Ionescu.
 
Liderul ANEIR a criticat atat blocarea Programului de Promovare a Exporturilor, cat si nominalizarea lui Claudiu Nasui in functia de ministru al Economiei.
 
"Cerem domnului ministru Nasui sa deblocheze acest program. El s-a comportat in momentul de fata ca un procuror care te banuieste, te aresteaza, te trimite in judecata si vedem noi dupa aceea ce spune instanta. Practic pe noi ne-a arestat, in sensul ca nu ne-a mai lasat sa plecam afara, exportatorii sunt tinuti in tara, urmand sa ne dea drumul cand va termina el cercetarea. Este o grava incalcare a legii, care trebuie sa suporte consecintele legale. (...) Am cerut Parlamentului, cand va veni Bugetul si va aparea acolo zero lei la programul de promovare, sa introduca banii care s-au solicitat, era vorba de 65 de milioane, ca sa ne ducem la bun sfarsit programul pe acest an. Noi, afland de acel blocaj al programului, ne straduim de o luna de zile sa avem un dialog cu actualul ministru, sa intelegem care sunt motivele pentru care firmele nu pot participa la targuri. (Am avut parte de, n.r.) un refuz total, pe toate liniile. Acuzam coalitia de guvernare ca a hotarat sa propuna si sa desemneze pentru aceasta functie un om a carui cariera nu se distinge prin nimic. Am aici CV-ul profesional al domnului ministru. Acest domn n-a lucrat o zi in economie. A fost analist, pe la banci, pe la Parlament, dar nu a lucrat o zi in economie. Ori sa conduci economia unei tari fara sa ai o minima experienta este o grava eroare in politica de cadre a acestei coalitii guvernamentale", a adaugat Mihai Ionescu.
 
Presedintele ANEIR a apreciat ca participarea firmelor romanesti la trei targuri internationale este deja compromisa.
 
"Trei victime exista. Good Food Dubai e ratat, Parisul cu industria usoara si industria de incaltaminte la Milano", a precizat Mihai Ionescu.
 
La randul sau, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara, Mihai Pasculescu, a mentionat ca banii acordati firmelor prin Programul de Promovare a Exporturilor reprezinta o investitie pentru export si nu o pomana.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ministerul economieippetarguriexport

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]