Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivarea angajatilor: Pune-i in locul tau!

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De cele mai multe ori, sefii sunt priviti ca fiinte rautacioase, rele din firea lor, meschine, zgarcite, irealiste, dezorganizate si lista ar putea continua cu mare usurinta cu tot felul de apelative, care mai de care mai pline de inteles. Nu ii intelegem foarte bine si nici nu ne dam silinta sa le cuprindem universul. Nici ei nu par foarte interesati de noi si astfel ajungem sa gandim din perspective diferite.

O solutie interesanta in incercarea de a ne motiva angajatii este de a-i pune in locul nostru pentru o perioada scurta de timp. Le oferim o parte din rolurile pe care noi le detinem, o parte din sarcinile si responsabilitatile cu care avem noi de-a face si lucrurile incep sa prinda mai mult sens. Ne apropiem mai mult, comunicam mai bine si ne intelegem la un nivel superior doar datorita faptului ca am facut schimb de roluri si putem sa privim lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva.

O strategie utilizata de multi antreprenori, pentru motivarea angajatilor si pentru o mai buna comunicare intre toate departamentele, este cea de a schimba rolurile angajatilor la nivelul tuturor departamentelor. Agentii de vanzari ocupau rolul de operatori telefonici pentru a primi plangerile clientilor, programatorii deveneau agenti de vanzari, designerii se ocupau de supervizarea departamentelor.

Toti angajatii au reusit sa ocupe alt rol decat cel pe care il ocupau intr-o zi obisnuita. Conflictele intre departamente se pot elimina cu usurinta pe aceasta cale, dat fiind faptul ca fiecare are ocazia de a masura dificultatea sarcinilor indeplinite de cei cu care interactioneaza. Fiecare profesionist intelege de ce un raport i se trimite cu intarziere, de ce un client nemultumit poate sa tina la telefon un agent customer service timp de doua ore, de ce oferirea unui bonus unui angajat devine o dificultate, de ce o decizie nu se poate lua imediat, in mod instant si cere zile sau chiar saptamani pana cand sa se ajunga la o rezolutie.

In acelasi timp, sefii isi pot motiva angajatii prin a le oferi din sarcinile si responsabilitatile lor. Exista mai multe exemple de antreprenori care au luat hotararea de a-si lasa angajatii sa decida care dintre colegi va beneficia de un bonus lunar, de o recompensa pentru o munca efectuata bine. Rezultatul? Angajatii au imbracat o haina noua, o haina pe care multi au considerat-o greu de purtat si nedorita. Au inceput sa vada lucrurile in alt mod si sa inteleaga ca rolul unui sef este unul dificil, unul care implica numeroase alte probleme decat cele imediat vizibile.


Tags: afacereafacerisefi angajatimotivare angajati

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]